ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

O Μπάιντεν κάλεσε τον Τραμπ να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα


Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, με διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό, καταδίκασε την εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και κάλεσε δε τον απερχόμενο πρόεδρο να βγει δημόσια και να καλέσει τους οπαδούς του να αποχωρήσουν από το Καπιτώλιο.Η αμερικανική Δημοκρατία δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση, είπε ο εκλεγμενος Πρόεδρος.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος καταδίκασε την “εξέγερση” που είναι σε εξέλιξη στο Καπιτώλιο, όπου οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έσπειραν το χάος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.
“Η δημοκρατία μας βιώνει άνευ προηγουμένου επίθεση”, είπε ο Μπάιντεν μιλώντας από το Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, καλώντας τον Ρεπουμπλικανικό πρόεδρο να πάει μπροστά στις κάμερες να ζητήσει “να τερματιστεί αυτή η πολιορκία” στο κτίριο του Καπιτωλίου.
Λίγο μετά το διάγγελμα του κ. Μπάιντεν, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ κάλεσε τους διαδηλωτές “να πάνε στα σπίτια τους”, αλλά επέμενε και πάλι και επανέλαβε ότι του έκλεψαν τις εκλογές.