ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος και συγγραφέας Τιτίνα Δανέλλη.

Απεβίωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Τιτίνα Δανέλλη μετά από πολυετή ασθένεια.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη «βαθιά θλίψη του για το θάνατο της Τιτίνας (Μαρία – Χριστίνα) Δανέλλη. Η σ. Τιτίνα προσέφερε σχεδόν 30 χρόνια στο “Ριζοσπάστη”, δουλεύοντας στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας».
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε πολλά περιοδικά και σε απογευματινές εφημερίδες στο ελεύθερο αλλά και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Για πολλά χρόνια εργαζόταν στον «Ριζοσπάστη» στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας. Είχε πλούσιο συγγραφικό έργο κυρίως στο Αστυνομικό μυθιστόρημα.
Η Τιτίνα Δανέλλη (Μαρία Χριστίνα) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στη Νάπολη και στη Ρώμη της Ιταλίας, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε τη σχολή Διερμηνέων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλά περιοδικά (ΕΝΑ και ΚΑΙ, επί εποχής Π. Μπακογιάννη) και σε απογευματινές εφημερίδες στο ελεύθερο και στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Επίσης, έγραψε σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και έκανε πολλές μεταγλωττίσεις από ξένες ταινίες. Από το 1985 έχρι τη συνταξιοδότησή της εργάστηκε αποκλειστικά στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».
Εργα της ίδιας: «Ο επιτυχημένος» μυθιστόρημα, «Αντιπερισπασμός» μυθιστόρημα, «Αίθουσα Αναμονής» νουβέλα, «Σερ Γκρέγκορι ή Καπετάν Γρηγόρης», «Ενα κι ένα κάνουν όσο θες» μυθιστόρημα σε συνεργασία με τον Μάνο Κοντολέων, «Ερως διατηρητέος έως…» θεατρικό έργο, «Ο θρήνος της Κλεοπάτρας» μυθιστόρημα.