ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ


Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διώχνεται από τον έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μετά τον άλλο: η διεύθυνση του Twitter, του βασικού του εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας, έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του (@realDonaldTrump) χθες Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, την κατάληψή της έδρας του Κογκρέσου και το χάος στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας που διήρκεσε ώρες.
«Αφού εξετάσαμε διεξοδικά πρόσφατες αναρτήσεις στον λογαριασμό @realDonaldTrump και το πλαίσιό τους, ειδικά το πώς εκλήφθηκαν (...) αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό, εξαιτίας του κινδύνου υποκίνησης περαιτέρω βίας», ανέφερε η εταιρεία Twitter Inc σε ανακοίνωσή της.
Την Πέμπτη, το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat, επίσης ανέστειλαν τη λειτουργία των λογαριασμών του απερχόμενου προέδρου στις πλατφόρμες τους επ’ αόριστον.
Όμως είναι ο ιστότοπος όπου είχε 88 εκατομμύρια ακολούθους, το Twitter, η πλατφόρμα που προτιμούσε ο Τραμπ: μέσω αυτού έκανε πολιτικές ανακοινώσεις, εξαπέλυε κεραυνούς εναντίον πολιτικών του αντιπάλων ή μέσων ενημέρωσης καθημερινά.
«Δεν θα μας φιμώσουν», εξεμάνη ο ενδιαφερόμενος μέσω του επίσημου λογαριασμού του (@POTUS, τα αρχικά της έκφρασης «πρόεδρος των ΗΠΑ»), απευθυνόμενος στους «75 εκατομμύρια πατριώτες» που τον ψήφισαν.
Άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον του ιστότοπου, που κατ’ αυτόν «απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης» συνωμοτώντας με τη «ριζοσπαστική αριστερά»· υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας, στο εγγύς μέλλον, σε ένα νήμα αναρτήσεων που διαγράφτηκε πολύ γρήγορα από τους διαχειριστές του Twitter.
- πηγή: amna.gr