ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Φαρμακοποιός κατέστρεψε εκατοντάδες εμβόλια - Πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας


Ο αμερικανός φαρμακοποιός, που κατέστρεψε εκατοντάδες δόσεις εμβολίου κατά της covid-19 τον Δεκέμβριο, είναι «συνωμοσιολόγος», πεπεισμένος ότι τα εμβόλια αυτά είναι επικίνδυνα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο Στίβεν Μπράντενμπουργκ, που εργαζόταν νυχτερινή βάρδια στο ιατρικό κέντρο της Ορόρα στο Γκράφτον του Ουισκόνσιν, έβγαλε από το ψυγείο 57 φιαλίδια του εμβολίου της Moderna, δηλαδή 570 εμβόλια αξίας άνω των 11.000 δολαρίων, διότι πίστευε ότι το εμβόλιο αυτό μπορεί να αλλάξει το ανθρώπινο DNA.
Κάποιες από τις δόσεις αυτές χορηγήθηκαν από λάθος σε ανθρώπους, χωρίς ευτυχώς παρενέργειες, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ABC News. Παράλληλα τα παραποιημένα φιαλίδια εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, χωρίς να έχει βγει ακόμη αποτέλεσμα από τα εργαστήρια.
Ο Μπράντενμπουργκ απολύθηκε, ενώ το νοσοκομείο ενημέρωσε τις αρχές οι οποίες τον συνέλαβαν την προηγούμενη Πέμπτη. «Σκοπός του (…) ήταν να καταστήσει τα εμβόλια αναποτελεσματικά διότι ήταν πεπεισμένος ότι δεν είναι ασφαλή, ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των φαρμάκων αυτών τα κάνει επικίνδυνα», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητεία Οζόκι, ο Άνταμ Γκερόλ.