ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Τρεις νέες «οσκαρικές» ταινίες στο Netflix


Η καραντίνα συνεχίζεται οπότε οι σειρές και οι ταινίες είναι μία λύση.
● «Ma Rainey’s Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ
Ηθοποιοί: Βαϊόλα Ντέιβις, Τσάντγουικ Μπόουζμαν
Βασισμένος στο θεατρικό έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ογκουστ Γουίλσον, ο επίσης θεατρικός σκηνοθέτης Τζορτζ Σι Γουλφ κάνει μια ταινία επίκαιρη, ιδεολογικά δυναμική, έστω κι αν... θεατρική. Γυρίσματα στους εσωτερικούς χώρους του στούντιο και καλογραμμένοι αλλά στατικοί μονόλογοι δεν βοηθούν στην ένταση, στον ρυθμό.
Δίνουν όμως ευκαιρία στην αληθινά σπουδαία εδώ, πληθωρική, παθιασμένη και ιδρωμένη από τη ζέστη και τον αγώνα χρόνων Βαϊόλα Ντέιβις να δώσει μια σαρωτική, άξια πολλών βραβείων, ερμηνεία και στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, που έφυγε φέτος, τόσο νωρίς, ν’ αποδείξει για τελευταία φορά το ταλέντο του.
«Ο ουρανός του μεσονυκτίου» του Τζορτζ Κλούνεϊ
Ηθοποιοί: Τζορτζ Κλούνεϊ, Φελίσιτι Τζόουνς, Ντέιβιντ Ογελόουο


Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ως σκηνοθέτης, μας έχει μάθει σε μια άνιση πορεία, από το εξαιρετικό «Good Night, and Good Luck.» του 2005 ώς το δυσβάσταχτο «Monuments Men» του 2014. Η νέα του ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον, στέκεται ανάμεσα.
Ο ίδιος ερμηνεύει τον ρόλο του Ογκουστίν Λόφτχαους με πρόσωπο και βλέμμα μαγνητικό, κι αυτό, μάλλον, είναι το μοναδικό στοιχείο που τελικά μένει στη μνήμη από την ταινία, όπως, πιθανόν, θα κρίνουν κι οι οσκαρικοί ψηφοφόροι.
● «Τα θραύσματα μιας γυναίκας» («Pieces of a Woman») του Κορνέλ Μουντρούτσο
Ηθοποιοί: Βανέσα Κέρμπι, Σάια ΛαΜπεφ, Ελεν Μπέρστιν
Ο Μουντρούτσο επιστρέφει με την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του, ένα δυνατό κοινωνικό δράμα που ξεχωρίζει κυρίως χάρη στην κεντρική ερμηνεία της Βανέσα Κέρμπι, που τιμήθηκε για τον ρόλο της στο Φεστιβάλ Βενετίας. Η ιστορία παρακολουθεί ένα ζευγάρι που θα χάσει το παιδί του λίγα λεπτά μετά τη γέννα, σ’ έναν κατ’ οίκον τοκετό, όπου κάτι θα πάει πολύ στραβά. Χαρακτηριστικά ο Μουντρούτσο επιμένει περισσότερο στον εντυπωσιασμό, παρά στο συναίσθημα, ωστόσο η σιωπηλή τραγωδία, η εκπληκτική Ελεν Μπέρστιν στον ρόλο της καθοριστικής μαίας και η Βανέσα Κέρμπι είναι τίποτε λιγότερο από συγκλονιστικές.

Η παρουσίαση και τα σχόλια είναι της Λήδας Γαλανού από την «Εφημερίδα των Συντακτών» της Πέμπτης - πηγή: e-tetradio