ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η "παράδοση" του υπουργείου Εσωτερικών

Στο υπουργείο των Εσωτερικών, δεκαετίες τώρα, υπάρχει μια "παράδοση": Με την αλλαγή του υπουργού να ακυρώνονται τα προγράμματα που είχε διαμορφώσει ο προηγούμενος, συνήθως "δια της διολίσθησης". Τα Συμβούλια Περιοχής, οι Ανοιχτές Πόλεις, το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοικησης (ΕΠΤΑ) μέτρων.. υποστήριξης του "Καποδίστρια", ο "Θησέας", ο "Κλεισθένης", είναι μόνο μερικά από τα πλέον "χτυπητά" παραδείγματα αυτής της παράδοσης και πάντα η ανατροπή γίνεται από υπουργούς της ίδιας κυβέρνησης.
Στην παράδοση-παραλαβή, ο απερχόμενος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε με έμφαση στο πρόγραμμα "Τρίτσης" ύψους 2,5 δις ευρώ για μικρά έργα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, "γιατί στόχος είναι", όπως τόνισε, "να μη μείνει ούτε ένας δήμος που να μη συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα".
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει, βάσει της ιστορικής εμπειρίας, είναι αν θα τηρηθεί η "παράδοση" και στην περίπτωση του προγράμματος "Τρίτση", ενόψει μάλιστα και των κακών αποτελεσμάτων που αναμένονται στην οικονομία το 2021, λόγω κορονοϊού.
Αν συμβεί, τότε ό,τι έργα έχουν προγραμματίσει οι Δήμοι σε όλη την χώρα, θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες και η οικονομική μιζέρια που έχει "εγκατασταθεί" στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.
Εκτός και αν γίνει ανατροπή...
Π.Δ.Κ