ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι τεχνικοί στο Open

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα οι τεχνικοί του τηλεοπτικούσταθμού OPEN. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικης Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) αναφέρει:
"Πραγματοποιήθηκε (προ)χθες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του OPEN. Η συνέλευση απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας για την όποια μισθολογική αναπροσαρμογή,..
επιμένοντας στο αρχικό και κύριο αίτημα που δεν είναι άλλο από την απαρέγκλιτη τήρηση των μισθολογικών και θεσμικών όρων της τελευταίας Δ.Α. του ΟΜΕΔ.
Η Διοίκηση του σταθμού πρέπει να καταλάβει ότι για τους τεχνικούς του σταθμού, δεν τίθεται τόσο το θέμα της αναπροσαρμογής μισθών με την όποια αύξηση αλλά το μείζον ζήτημα  είναι να ισχύουν και γι αυτούς, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας που ισχύουν και στους συναδέλφους των άλλων καναλιών.
Το αίτημα αυτό έχει διατυπωθεί στη Διοίκηση εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά ως τώρα δεν είχαμε τίποτα άλλο από καθυστερήσεις και αναβολές.  Γι αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι τεχνικοί του  OPEN αποφάσισαν το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα με τα εξής αιτήματα:
1. Τήρηση κατ’ ελάχιστον των οικονομικών και θεσμικών όρων της τελευταίας Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ
2.  Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Συνάδελφοι.  
Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα."