ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η ζούγκλα είναι εδώ

«Όσο και να θέλει η Ν.Δ. να μετατρέψει τη διαδικασία σε ζούγκλα, δεν θα της το επιτρέψουμε. Υπάρχουν νόμοι και θα γίνουν σεβαστοί... Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές ότι δεν ζούμε σε εποχή πολιτικών και νομικών πραξικοπημάτων». Αυτά έδωσαν στη δημοσιότητα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας σχολιάζοντας την προσπάθεια της Ν.Δ. να «βγάλει τις κουκούλες» από τους.. προστατευόμενους μάρτυρες, όταν αυτοί καταθέσουν στην Προανακριτική.
Να τους εκβιάσει με λίγα λόγια, να τους εκφοβίσει, να τους παραδώσει στα σαγόνια του καρχαρία που καραδοκεί στα θολά νερά του σκανδάλου Νovartis.
Είναι πίσω όμως οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Λάθος διαβάζουν τα πράγματα. Διότι η μαύρη αλήθεια είναι ότι ζούμε σε εποχές πολιτικών και νομικών πραξικοπημάτων.
Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, στα παλιά του παπούτσια οι νόμοι, οι κανόνες, ακόμα και το σύνταγμα. Αν ο νόμος δεν του κάνει, τον αλλάζει -εξ ου και ο Κοντολέων.
Αν θέλει να αποφύγει τον διχασμό στο κόμμα του, τραβάει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως η τελευταία: αποφασίζει και επιτάσσει.
Και αν θέλει να κουκουλώσει ένα τεράστιο σκάνδαλο, σκαρώνει μια Προανακριτική που έχει σκοπό να το βαφτίσει σκευωρία. Την ίδια στιγμή που το σκάνδαλο διερευνά η Δικαιοσύνη!
Και ναι, την έχει κάνει ήδη ζούγκλα την Προανακριτική η Ν.Δ. παρέα με το ανυπόφορο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Θυμάστε πώς απέκλεισαν από αυτή τον Τζανακόπουλο και τον Πολάκη; Ή πώς έφτασε η μανία τους να θέλουν να καλέσουν την Τουλουπάκη, που ερευνά το σκάνδαλο, ως ύποπτη σκευωρίας;
Ε, τώρα θέλουν να καταστήσουν κατηγορούμενους τους μάρτυρες. Όποιος έχει αμφιβολίες ας ρίξει μια ματιά στη φρέσκια δήλωση του Πλεύρη τους: «Η 'Αικατερίνη Κελέση' και ο 'Μάξιμος Σαράφης' -αν έχουν ήδη καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής- πλέον θα πρέπει να πουν την αλήθεια, δεν θα έχουν δικαίωμα να αποκρύψουν πράγματα, αλλά να απαντήσουν σε όλα».
Θα πρέπει «πλέον» να πουν την αλήθεια. Δηλαδή δεν την έχουν πει ώς τώρα. Δεν θα έχουν δικαίωμα να αποκρύψουν πράγματα. Δηλαδή έχουν αποκρύψει.
Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι η ζούγκλα είναι εδώ; Αν αυτή δεν είναι εποχή πολιτικών και νομικών πραξικοπημάτων, τότε ο Πλεύρης είναι προστάτης της δημοκρατίας. Τι άλλο να πεις;

Θανάσης Καρτερός / avgi.gr