ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Πλήγμα στην πολυφωνία από την ΕΡΤ

Την κατάργηση της δυνατότητας συμφωνιών αμοιβαίας διαφήμισης μεταξύ της ΕΡΤ και επιχειρήσεων Τυπου, στηλιτεύει η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).
Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ αναφέρεται:
"Η Δημόσια Τηλεόραση με την τελευταία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, επιφέρει ακόμη..
ένα πλήγμα στον Τύπο και στην πολυφωνία του. Εφαρμόζει πρακτικές ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και καταργεί την δυνατότητα συμφωνιών αμοιβαίας διαφήμισης μεταξύ της ΕΡΤ και επιχειρήσεων Τυπου . Η πρακτική αυτή είχε υιοθετηθεί πριν από 20 χρόνια, ως αντίβαρο στον "αθέμιτο ανταγωνισμό" που είχε διαμορφωθεί εις βάρος εντύπων που δεν μετείχαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ο εμπορικός τηλεοπτικός χρόνος της ΕΡΤ, θα πρέπει να διατίθεται όχι μόνο σύμφωνα με κερδοσκοπικά κριτήρια αλλά και με βάση τις αρχές λειτουργίας που διέπουν την Δημόσια Τηλεόραση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον επανιδρυτικό της νόμο (άρθρο 2 των ν.4173/2013 και ν.4324/2015) , η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. «χωρίς να επιδιώκει την απόκτηση κέρδους, συμβάλλει στην ενημέρωση,μόρφωση και ψυχαγωγία του Ελληνικού λαού» και «αποτελεί φορέα δημοκρατίας και πολιτισμού και συμβάλλει στη διασφάλιση της πολυφωνίας, στην ανεξάρτητη μετάδοση της πληροφορίας και της είδησης και στην προβολή των έργων του λόγου και της τέχνης.»
Η ΕΙΗΕΑ πιστεύει ότι μέσω διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, μπορεί να επιτευχθεί μία άλλη προσέγγιση η οποία θα εξυπηρετεί την στρατηγική της Δημόσιας Τηλεόρασης και συγχρόνως θα συνεχίσει να στηρίζει τα έντυπα μέσα και την πολυφωνία στον χώρο του Τύπου."