ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020

Χοακίν Φίνιξ, αυτό το «κάθαρμα»...

Ο Χοακίν Φίνιξ το βράδυ της Κυριακής στο Dolby Theater στο Λος Άντζελες είχε την τιμητική του στην 92η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων, όπου κατάφερε να κερδίσει -όπως ήταν αναμενόμενο- το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου  για τον «Τζόκερ».
Στον λόγο του, όταν παρέλαβε το αγαλματίδιο επί σκηνής, μίλησε ανοιχτά για τον χαρακτήρα του, ενώ έστειλε και ένα δυνατό οικολογικό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή..
και τις επεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση.
Σε πιο προσωπικό επίπεδο, ανέφερε πως με το βραβείο αυτό ουσιαστικά του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία:
«Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή, ήμουν εγωιστής. Υπήρξα σκληρός μερικές φορές, δύσκολος στη συνεργασία και είμαι ευγνώμων που τόσοι εδώ μέσα μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία. Νομίζω πως τότε είμαστε στα καλύτερά μας: όταν στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν ακυρώνουμε ο ένας τον άλλον για παλιά μας λάθη, αλλά όταν βοηθάμε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί. Όταν μορφώνουμε ο ένας τον άλλον, όταν αλληλοκαθοδηγούμαστε προς την εξιλέωση. Αυτό είναι το καλύτερο στην ανθρωπότητα».
Όσον αφορά το περιβάλλον, δήλωσε: «Εχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Πολλοί από εμάς έχουμε μια εγωκεντρική οπτική του κόσμου και πιστεύουμε πως είμαστε το κέντρο του κόσμου. Μπαίνουμε στο φυσικό περιβάλλον και το λεηλατούμε για τις πηγές του. Νιώθουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να αρμέγουμε την αγελάδα και να βάζουμε το γάλα στον καφέ μας. Μετά της κλέβουμε και το μοσχαράκι της. Αν είχαμε την αγάπη ως οδηγό θα βρίσκαμε το σύστημα που θα μας επέτρεπε να επιβιώσουμε.»