ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Μάτωσε η θάλασσα

ΒΙΝΤΕΟ

Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν αφού η θάλασσα έγινε κόκκινη λες και βάφτηκε με αίμα. Και μπορεί το σκηνικό να θύμιζε ταινία τρόμου, όμως η Κυβέρνηση του Καζακστάν έστειλε αμέσως γεωλόγους για να παρατηρήσουν το περίεργο φαινόμενο οι οποίοι φαίνεται..
πως κατέληξαν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα..
Παρά την ανησυχητική αρχική εικόνα οι ειδικοί ισχυρίζονται πως το νερό δεν είναι μολυσμένο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο λόγος της αλλαγής του χρώματος είναι ένας τύπος άλγης που παρά την εμφάνισή της δεν προκαλεί κανένα κίνδυνο για τα ψάρια ή τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αυτήν.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, που προσπάθησαν να εξηγήσουν επιστημονικά την ερυθρότητα της Κασπίας, δεν υπάρχει καμία απειλή για τη χλωρίδα και τον πληθυσμό και σύμφωνα με τους επιστήμονες η θάλασσα κοκκινίζει επειδή ανθίζουν τα φύκια. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά μάλιστα που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο αντίστοιχη εικόνα είχε καταγραφεί το 2017 και το 2018.
«Τον Ιανουάριο είχαμε ήδη εντοπίσει κόκκινα σημάδια στη θάλασσα, πρόκειται για κόκκινα φύκια. Αν περπατήσει κάποιος κατά μήκος της ακτής θα δει το φυτό αλλά το χειμώνα φαίνεται καλύτερα γιατί ανθίζει», επισημαίνουν οι επιστήμονες.