ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Με λουκέτο και συνδικαλιστικές διώξεις τίμησαν την ημέρα για το ραδιόφωνο

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων :

Με λουκέτο σε 7 περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΤ και υποταγή των δημοσιογράφων στο Κέντρο της κυβερνητικής εξουσίας (η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό) γιόρτασε η διοίκηση Γαμπρίτσου-Ζούλα την παγκόσμια ημέρα της Unesco για το ραδιόφωνο στις 13 Φεβρουαρίου.
Ταυτόχρονα με το νέο οργανόγραμμα που θέλει..
τους δημοσιογράφους σε στάση προσοχής και υπακοής, εξαφανίζει και το ραδιόφωνο ως Μέσο. Το δίδυμο της διοίκησης προφανώς έχει γραμμάτια στις συχνότητες των ιδιωτών που μέχρι τώρα υπηρετούσε . Μένουν διακριτά μόνο τα μουσικά ραδιόφωνα, που εν ψυχρώ όμως παραδίδονται σε συγκεκριμένο καρτέλ …πολιτισμού! Τα αθλητικά απλώς τα τρώει η ψυχαγωγία. Ήδη κόπηκε χωρίς δικαιολογία η έκδοση της «Ραδιοτηλεόρασης».
Την ΕΣΗΕΑ την αγνοούν επιδεικτικά αφού η πλειοψηφία του ΔΣ, σκύβει το κεφάλι. Κάποιοι παζαρεύουν –χωρίς ντροπή- για να πάρουν μια εκπομπή ή κάτι άλλο, όπως και στις μέρες του Παπά.
Η εικόνα συμπληρώνεται με συνδικαλιστικές διώξεις κατά της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, αυτή την φορά για την λειτουργία της ΕΡΤ-open.
Τους ενοχλεί η ανοιχτή ΕΡΤ την περίοδο του Μαύρου, η οποία άρχισε να εκπέμπει ως απάντηση των εργαζομένων, οι οποίοι επέλεξαν να είναι απέναντι στο πραξικόπημα Σαμαρά αλλά υποχρέωσαν και την κυβέρνηση του Σύριζα να ξανανοίξει την ΕΡΤ. Νομίζουν οι φουκαράδες ότι μπορούν να σβήσουν το Μαύρο!..
Απλώς τώρα έχει μπει μπροστά, για ξεκάρφωμα, η… ανεξάρτητη Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Είναι φανερό ότι κάποιοι θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία στα μέτρα τους στο ραδιομέγαρο, βγάζοντας για κάθε ενδεχόμενο στη σέντρα και αυτούς που τους διόρισαν, μια και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Αλαζονεία του μικρού από το Φάληρο ή ρουσφέτι (κατ΄ εντολήν) στο Σαμαρά, μήπως και κόψει το αντάρτικο ; Oπως και να έχει, πιο κάτω δεν υπάρχει.
14/02/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων


ΥΓ: Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου. σε ανάμνηση της περίφημης εκπομπής του Όρσον Γουέλς το 1938, που έμεινε στην ιστορία ως ο «Πόλεμος των Κόσμων». Η UNESCO, όμως, αποφάσισε διαφορετικά και πρoέκρινε τη 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ. Mήπως τώρα θα αλλάξει και πάλι η ημερομηνία;