ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Κασιδιάρης μαινόμενος...

(BINTEO)

Επεισόδιο προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας ο επικεφαλής της παράταξης «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης. Αφορμή η έγκριση ψηφίσματος για τη δίκη της «Χρυσής Αυγής» στην οποία είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος.
Ο υπόδικος πρώην βουλευτής..
και δημοτικός σύμβουλος, εκτόξευσε ύβρεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς και απείλησε τους δημοτικούς συμβούλους που το ψήφισαναναφέροντας ότι το κόμμα και η παράταξή του θα στραφούν νομικά εναντίον τους.
«Τιμή μας, να στραφούν εναντίον μας γι' αυτό το ψήφισμα» ήταν η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έχει τίτλο «στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή».
Επίσης, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «πρόκληση», η εισαγγελική πρόταση που προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. «Αν υιοθετηθεί» επισημαίνεται στο ψήφισμα, «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ».


Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τονίζεται στο ψήφισμα, απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί . Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.».