ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΗΠΑ – Μεξικό: Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι

Η άλλη πλευρά

Ζούμε σε έναν περιφραγμένο κόσμο. Δεν υπήρξαν ποτέ τόσοι πολλοί τοίχοι. Υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα φράχτες, πύλες, συρματοπλέγματα και φράγματα, ακόμα και στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου. Σ' αυτά τα ντοκιμαντέρ θα δούμε τις ιστορίες ανθρώπων που ζουν στην «άλλη πλευρά». Λαθρέμποροι, αστυνομικοί και..
μετανάστες. Ο σκοπός του καθενός είναι άλλος: να διασχίσει, να αποφύγει τη διέλευση άλλων, να βοηθήσει άλλους να περάσουν... Όμως, όλες αυτές οι προσωπικές ιστορίες έχουν ένα κοινό πράγμα: τον τοίχο.
Στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων που γυρίστηκαν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, Ισπανίας-Μαρόκου, Ινδίας-Μπαγκλαντές, Νότιας Αφρικής-Ζιμπάμπουε, βλέπουμε πώς ζουν οι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των τοίχων. Το κοινό στοιχείο, η αγωνία όλων ανθρώπων να ζήσουν.
Επεισόδιο 1ο: «ΗΠΑ – Μεξικό: Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι»
(USA – Mexico: The cat and mouse game) Η ιστορία ενός ζευγαριού Μεξικανών που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ πίσω στο Μεξικό και τα τρία μικρά παιδιά τους έμειναν πίσω στο Λας Βέγκας σε συγγενείς τους. Ο μόνος τρόπος να βρεθεί πάλι μαζί η οικογένεια, είναι οι γονείς να περάσουν τα σύνορα παράνομα, τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, από τα μεγαλύτερα του κόσμου και να διασχίσουν την έρημο της Αριζόνα. Στην άλλη πλευρά του τείχους, ένας βετεράνος του Βιετνάμ αφήνει μπουκάλια νερού στη μέση της ερήμου για να βοηθήσει τους μετανάστες που δεν θα συναντήσει ποτέ. Αυτό το νερό θα μπορούσε να σώσει ζωές, όπως της Κάρεν και του Μιγκέλ τώρα.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:15 - ΕΡΤ1