ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική η παραδοχή της Ν.Δ. για τη χορηγία Μαρινάκη

«Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις οικονομικές συναλλαγές με τον εν λόγω επιχειρηματία»

«Μας αφήνει πραγματικά άναυδους η κυνική παραδοχή από τη Ν.Δ. της χορηγίας Μαρινάκη». Αυτό  αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «πρέπει πραγματικά να θεωρούν τους Έλληνες πολίτες ανόητους. Και..
οι ίδιοι να είναι τόσο βυθισμένοι στη διαπλοκή που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό επιχειρηματίας να πληρώνει τα δικά τους έξοδα. Εξάλλου, νυν υπέρ πάντων ο κοινός αγώνας να πέσει η κυβέρνηση, στα ενοίκια θα κολλήσουμε;».
Υπενθυμίζεται ότι χτες ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζήτησε εξηγήσεις από Μητσοτάκη και ΝΔ για τις δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της ΝΔ στον Πειραιά Ι. Βοϊδονικόλα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της ΝΔ. «Οι δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της ΝΔ στον Πειραιά κ. Βοϊδονικόλα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της ΝΔ αποτελεί καραμπινάτη ομολογία διαπλοκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία. Αναρωτιόμαστε αν με τέτοιες «χορηγίες» έχει καταφέρει τελικά να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πηγές της Ν.Δ. απάντησαν:
«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αλλού πατά και αλλού βρίσκεται, θα προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα ελληνικά λεξικά, "διαπλοκή" υπάρχει όταν “αθέμιτα συμφέροντα αναπτύσσονται κρυφίως και παρασκηνιακά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών, ώστε να εξυπηρετούνται αμοιβαία οι πολιτικές και επιχειρηματικές τους σκοπιμότητες”. Με απλά λόγια, ενδείξεις "καραμπινάτης διαπλοκής" υπάρχουν όταν μπαινοβγαίνουν νύχτα στο Μαξίμου φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες της κυβέρνησης Τσίπρα και τα ραντεβού αυτά δεν ανακοινώνονται. Και για να γίνουμε ακόμη πιο σαφείς: Διαπλοκή σίγουρα δεν είναι τα ΔΗΜΟΣΙΑ ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ Πειραιά επειδή ένας επιχειρηματίας -και εν προκειμένω ο Βαγγέλης Μαρινάκης- έκανε επίσης ΔΗΜΟΣΙΑ μια δωρεά στη μνήμη του βουλευτή πατέρα του».

Ολόκληρη η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ:

«Μας αφήνει πραγματικά άναυδους η κυνική παραδοχή από τη Ν.Δ. της χορηγίας Μαρινάκη. Πρέπει πραγματικά να θεωρούν τους Έλληνες πολίτες ανόητους. Και οι ίδιοι να είναι τόσο βυθισμένοι στη διαπλοκή που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό επιχειρηματίας να πληρώνει τα δικά τους έξοδα.
Εξάλλου, νυν υπέρ πάντων ο κοινός αγώνας να πέσει η κυβέρνηση, στα ενοίκια θα κολλήσουμε;
Αφού, όμως, η ΝΔ θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με τις χορηγίες του κ. Μαρινάκη, προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις οικονομικές συναλλαγές με τον εν λόγω επιχειρηματία. Δεν είναι κάπως άκομψο να μην τον ευχαριστήσει δημόσια ο ίδιος και για άλλες ενδεχομένως χορηγίες;
Μην είστε αχάριστος κ. Μητσοτάκη.»