ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ο φωτορεπόρτερ που γράφει και ελκυστικά και ρεαλιστικά

Εμφανέστατα συγκινημένος ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο πρώτος Ελληνας φωτορεπόρτερ διεθνούς πρακτορείου, του Associated Press, μίλησε για τα χρόνια των αποστολών σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες ανά τον κόσμο. Παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Ζην Επικινδύνως - 40 χρόνια φωτορεπορτάζ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μένανδρος.
Μια εξαιρετική έκδοση, 360..
σελίδων και 395 φωτογραφιών, με τον Αριστοτέλη Σαρρηκώστα να αφηγείται το περιπετειώδες ταξίδι της ζωής του. «Είδα και έμαθα πολλά πράγματα που, πιστέψτε με, δεν διδάσκονται στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια»είπε και έσπευσε να αφιερώσει αυτήν την έκδοση «στους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να καταγράψουν γεγονότα...».
Στην εκδήλωση όλοι αναφέρθηκαν στα τρία καρέ του Ελληνα φωτορεπόρτερ με το τανκ να μπαίνει στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973, τα οποία –όπως τόνισαν– θα ήταν αρκετά για να μείνει ο Αρ. Σαρρηκώστας στην Ιστορία. Τις εκδόσεις Μένανδρος εκπροσώπησε η Μάρα Σωτηροπούλου, η οποία έκανε λόγο για «ένα βιβλίο-ντοκουμέντο, μια παρακαταθήκη στο παγκόσμιο φωτορεπορτάζ», ενώ τον συντονισμό είχε ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος (κοινωνιολόγος – δημοσιογράφος) που μίλησε για τον «μικρό παραμυθά της Καισαριανής που έγινε φωτορεπόρτερ παγκόσμιας ακτινοβολίας…».
* στη φωτογραφία ο Αρ. Σαρρηκώστας με τον διευθυντή της ΕφΣυν Νικόλα Βουλέλη
- από ρεπορτάζ του Σωτήρη Μανιάτη στην ΕφΣυν