ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Γιατί αναβιώνει το δελφινάριο στη ΝΔ

Η μετα-Μητσοτάκη εποχή άρχισε ήδη

Ας δούμε από απόσταση την εικόνα της ΝΔ- μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Από τη μια διακρίνεται, σε έξαρση, η σέχτα Σαμαρά -την είδαμε αναταγμένη στο συλλαλητήριο: από τον Άδωνι μέχρι τελευταίο παράγοντα Νομαρχιακής. Στη Βουλή έβγαλαν και .. αναμνηστικές φωτογραφίες.
Από την άλλη διακτινίζονται..
οι «παραδοσιακοί» της ΝΔ- όπως αποκαλούν τον εαυτό τους οι Καραμανλικοί. Επιχειρεί να τους εκφράσει η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά δέχεται «επίθεση» από τον Νίκο Δένδια που προβάλλει ως νέα εκδοχή της «φωτισμένης Δεξιάς».
Χωρίς καμιά περιστροφή ο βουλευτής Κέρκυρας αναγνώρισε -στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 ότι η ΝΔ είναι κομμένη στα δυο. Θεωρεί κυρίαρχη την κεντροδεξιά πτέρυγα, αλλά προειδοποιεί ότι αν επικρατήσουν οι «εθνικιστές και οι λαϊκιστές» – τους οποίους έδειξε ως ομιλητής στη Βουλή- το κόμμα θα πάει στο.. 18%. Το ποσοστό του Σαμαρά τον Μάιο του 2012. Η επιλογή της στιγμής δεν είναι τυχαία προφανώς.
Αν ήταν άλλη εποχή θα λέγαμε ότι αυτοί οι διαχωρισμοί είναι φυσιολογικοί σε κόμματα με ηγεσία χωρίς κύρος. Αλλά δεν είναι καθόλου φυσιολογική η ένταση του φαινομένου λίγο πριν από τις εκλογές. Γιατί οι δελφίνοι κάνουν ξαφνικά πασαρέλα;
- από κείμενο του Γ. Λακόπουλου στο Ανοιχτό Παράθυρο (ολόκληρο ΕΔΩ)