ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Εφτά μήνες στον Αμβρόσιο για το «φτύστε τους»

παλαιότερο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από την Αυγή
Ένοχος κρίθηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.
Το δικαστήριο επέβαλε στον μητροπολίτη, για αναρτήσεις του κατά των ομοφυλόφιλων, συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή και του αναγνώρισε το..
ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Ο ίδιος σήμερα, στη δίωρη απολογία του, για ακόμη μία φορά, δήλωνε αθώος των κατηγοριών.
Ο Αμβρόσιος τον Δεκέμβριο του 2015 είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο ένα εμπρηστικό και ακραία ομοφοβικό κείμενο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ» όπου ανεφερε μεταξύ άλλων:
«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενό του.