ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

«Φρένο» στο Αργος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Φρένο» βάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλλαγή της εμπορικής (τιμολογιακής) πολιτικής του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος». Οι αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική του Αργους απέναντι στις εφημερίδες, που θα ίσχυε από αύριο 1η Φεβρουαρίου, δεν θα προχωρήσει μέχρι να εκδώσει η Επιτροπή απόφαση επί των  ασφαλιστικών μέτρων.
Τα ασφαλιστικά μέτρα τα είχε.. ζητήσει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς (μετά τις καταγγελίες ΕφΣυν και Documento) θεωρώντας πως με αυτή τη μονομερή ενέργεια του «Αργους» απειλείται η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την «έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της εταιρείας ΑΡΓΟΣ ΑΕ» αναφέρει:
"Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στα πλαίσια της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, αυτεπαγγέλτως και κατόπιν της υπ’ αρθμ. πρωτ. 7177/29.11.2018 αίτησης του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (άρθ. 25 παρ. 5 Ν3959/2011), σχετικά με την πιθανολόγηση παράβασης στην αγορά διανομής του έντυπου Τύπου, εξέδωσε σήμερα την 31η Ιανουαρίου 2019 απόφαση, για προσωρινή διαταγή, κατά της εταιρείας «ΑΡΓΟΣ ΑΕ», σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε, να ανασταλεί η εφαρμογή της αναγγελθείσας μονομερώς από την ελεγχόμενη εταιρεία, ως μέλλουσας να ισχύσει από 1-2-2019 νέας εμπορικής πολιτικής αυτής, μέχρι την δημοσίευση της απόφασης επί της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, διότι πιθανολογείται η παράβαση των κανόνων του ελεύθερου Ανταγωνισμού (άρθ. 2 Ν 3959/2011) και συντρέχει εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση, για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με άρθ. 25 παρ. 5 Ν 3959/2011 και άρθ. 16 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΑ, λόγω και της εν τοις πράγμασι (de facto) μονοπωλιακής θέσης της ελεγχόμενης εταιρείας στην αγορά της διανομής Τύπου (εφημερίδων και περιοδικών) στην ελληνική επικράτεια."