ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Στάση πληρωμών στην εφημερίδα l'Humanité

Η γαλλική κομμουνιστική εφημερίδα Humanité, η οποία κήρυξε στάση πληρωμών, κάλεσε σήμερα τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές της σε «γενική κινητοποίηση», αιτούμενη «στήριξη από τον λαό και τους πολίτες» ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες της.
«Τη στιγμή που τόσες συζητήσεις γίνονται και τόσες ανησυχίες εκφράζονται για τις 'φάμπρικες'..
των 'ψευδών ειδήσεων', το να αφεθεί η Humanité να πεθάνει θα ισοδυναμούσε με εξασθένηση του ποιοτικού Τύπου» στη Γαλλία, τόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας Πατρίκ Λε Ιαρίκ σε έκκλησή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα.
Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1904 από τον σοσιαλιστή ηγέτη Ζαν Ζορές και από το 1920 έως το 1994 υπήρξε το επίσημο όργανο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), στο οποίο παραμένει πολύ κοντά.
Υπενθυμίζοντας «τη σταθερή στράτευση της Humanité στο πλευρό των εργαζομένων, των λαϊκών κύκλων (...), των στοχαστών που αμφισβητούν το σύστημα, των δημιουργών που προάγουν τον πολιτισμό», ο Πατρίκ Λε Ιαρίκ κάλεσε τους αναγνώστες της σε «μια εξαιρετική κινητοποίηση» μέσω δράσεων όπως συγκεντρώσεις κεφαλαίων, συζητήσεις ή εκδηλωσεις στον δρόμο.
Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η εφημερίδα κατάφερε ήδη να συγκεντρώσει «περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ» χάρη στην κινητοποίηση των αναγνωστών της, όμως αυτό δεν επέτρεψε να σταματήσει η επιδείνωση των οικονομικών της, εξήγησε ο διευθυντής.
Ακροαματική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στο εμποροδικείο του Μπομπινί (περιφέρεια του Παρισιού) για να αποφασισθεί το μέλλον της εφημερίδας. Η διεύθυνση έχει ζητήσει να υπάρξει ένα δικαστικό σχέδιο ανόρθωσης με συνέχιση της δραστηριότητάς της, ώστε να αποφευχθεί μια εκκαθάριση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ