ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Καββαδίας - Ο αρμενιστής ποιητής

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2, «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα, σ’ έναν από τους πιο διαβασμένους Έλληνες ποιητές: τον Νίκο Καββαδία.
Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή, ο δημοσιογράφος-ερευνητής Μιχάλης Γελασάκης και οι Εκδόσεις Άγρα του Σταύρου Πετσόπουλου, παρουσιάζουν έναν πολύτιμο τόμο.. με τίτλο «Νίκος Καββαδίας - Ο αρμενιστής ποιητής», ο οποίος συναρπάζει τους αναγνώστες με τον πλούτο νέων ανέκδοτων και άγνωστων στοιχείων που περιέχει, καθώς και με την επίπονη τεκμηρίωσή τους.
Εκδότης και συγγραφέας έρχονται κοντά μας και γίνονται οι «πλοηγοί» για να ταξιδέψουμε στο καββαδιακό σύμπαν, μιλώντας μας για τις στενές σχέσεις του ποιητή με σπουδαίους ανθρώπους των Γραμμάτων, για σπάνιες μαρτυρίες, οι οποίες καταγράφονται στο βιβλίο, για «μύθους», οι οποίοι αναπαράγονταν μέσα στα χρόνια και αφορούσαν τον βίο και το έργο του Καββαδία.
Σ’ αυτήν την «Αυλή των Χρωμάτων» συμμετέχουν μερικοί από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές της ιδιαίτερης αυτής ποίησης και τραγουδούν για εμάς μελοποιημένα ποιήματα του Καββαδία, που αγαπήθηκαν πολύ.
Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Απόστολος Ρίζος, μας ταξιδεύουν με την Τέχνη τους στον ανθρωπογεωγραφικό κόσμο του Καββαδία, ο οποίος επικεντρώνεται στην ακαταστασία των πόθων, στο μικρόβιο της αναχώρησης και στην αίσθηση της ζωής, της πραγματικής ζωής!
Παίζουν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο), Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα), Θοδωρής Κουέλης (κοντραμπάσο).

• Η εκπομπή αφιερώνεται από καρδιάς στον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.