ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ο πρώτος συνεταιρισμός Τύπου Στο Νησί της Λέσβου

Μια ομάδα ανθρώπων του Τύπου στη Λέσβο πήραν την πρωτοβουλία και έπειτα από μήνες σκέψης και δυσκολιών δημιούργησαν μια νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, με το όνομα «Στο ΝΗΣΙ» (stonisi) . Επαγγελματίες σε κάθε περίπτωση, και σε καμία για χόμπι, ίδρυσαν τον πρώτο συνεταιρισμό Τύπου στη Λέσβο με στόχο και σκοπό να δημιουργηθεί ένας πόλος αξιόπιστης, επώνυμης, ερευνητικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Πρόκειται για ένα..
μοντέλο συνεταιρικό, με συλλογικές αποφάσεις, χωρίς προσωποπαγή ιδιοκτησία.
Επίμονος και εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, ο Θράσος Αβραάμ. Πρώην εκδότης και για πολλά χρόνια εφημεριδάνθρωπος χωρίς κανένα διάλειμμα, τώρα θα δοκιμαστεί και στον ηλεκτρονικό Τύπο.Δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτή την ομάδα, ως σύμβουλος έκδοσης, ο αρχαιότερος και εμπειρότερος δημοσιογράφος της Λέσβου, ο Στρατής Μπαλάσκας. Βραβευμένος από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα καθημερινά ρεπορτάζ του με το βραβείο «Α. Χριστοδουλίδης», ο Στρατής Μπαλάσκας είναι γνωστός όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς για την πένα του, αλλά και τη μάχη του να παραμείνει η τοπική δημοσιογραφία έξω από κάθε κιτρινισμό.
Στην προσπάθεια από την αρχή βρίσκεται και η Ανθή Παζιάνου που εκ-παιδεύτηκε στον τοπικό Τύπο από το 2008, ώστε να προβάλει σήμερα τη Λέσβο στην «Καθημερινή» και σε διεθνή ΜΜΕ.
Με τη δική του θεματολογία θα συμβάλει και ο Νίκος Μανάβης.
Γνώστης της τοπικής αγοράς και συνοδοιπόρος μας είναι ο ιδιοκτήτης του «Ράδιο Αίολος», του παλαιότερου ραδιοφωνικού σταθμού στο νησί, Θοδωρής Χατζημήτρος.
Με τη φρέσκια του ματιά συμβάλλει στην εικόνα και το βίντεο ο Παναγιώτης Μπαλάσκας και τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία κάνει «Στο Νησί» κι ο Γιώργος Τάττης.
Επίσης ο Γιώργος Τυρίκος- Εργάς θα αρθρογραφεί μαζί με πολλούς φίλους και φίλες αρθρογράφους που εμπιστεύτηκαν από την πρώτη στιγμή τα κείμενά τους στο «Ν» και θα τους διαβάζετε σταθερά κάθε εβδομάδα: ο Μιχάλης Μπάκας, ο Αθανάσιος Καλαμάτας, ο Δημήτρης Μάντζαρης και ο κατάλογος θα μακραίνει. Με το βελονάκι της ψυχής, θα πλέκει λέξεις και η στιχουργός, Ντέπη Χατζηκαμπάνη.
Το «Νησί» δεν θα ήταν όπως το βλέπετε, αν δεν το δημιουργούσε εξ ολοκλήρου και από το μηδέν ο Μυτιληνιός πρωτοπόρος του διαδικτύου και του σχεδιασμού ψηφιακών προϊόντων Κώστας Τζίλας και η εταιρεία Nextweb.