ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η «χορηγία» έφερε θαλασσοταραχή

της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Εκπλήξεις, ανατροπές, παράδοξα και πλούσιο παρασκήνιο κρύβει το προεκλογικό κλίμα στον Πειραιά εν όψει των δημοτικών εκλογών τον Μάιο. Κοινή διαπίστωση όλων όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο μεγάλο λιμάνι, η δύσκολη θέση της Ν.Δ., καθώς ενώ εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει τη στήριξή της στο πρόσωπο του υποψηφίου, γιατρού,..
Νίκου Βλαχάκου, την ίδια ώρα βλέπει στελέχη της να βρίσκονται υποψήφιοι στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποψηφιότητα του προέδρου της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων Γιάννη Βοϊδονικόλα, ο οποίος βιάστηκε να προσχωρήσει στον συνδυασμό Μώραλη πριν το κόμμα του βρει και ανακοινώσει τον δικό του υποψήφιο.

Η ευχαριστία

Και μη φτάνοντας αυτό, προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στην Πειραιώς -όσο και να μην το παραδέχονται- όταν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ευχαρίστησε δημόσια τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη επειδή χρηματοδότησε ανακαίνιση, εξοπλισμό και ενοίκια ενός έτους των κομματικών γραφείων της ΝΟΔΕ στο κέντρο του Πειραιά.
Και βέβαια οι δηλώσεις του δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα και στον Νίκο Βλαχάκο, γεγονός που πολύ εύστοχα περιέγραψε χθες μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας: «Η Ν.Δ. κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να βρει υποψήφιο που θα εκτεθεί παριστάνοντας τον αντίπαλο του κ. Μώραλη και χθες βγήκε ο μεγάλος και είπε “ναι, το κουμάντο το κάνω εγώ, τα λεφτά τα βάζω εγώ”. Είναι δραματικό για τον Νίκο Βλαχάκο, την προσωπική του ιστορία, ότι πια βρίσκεται και αυτός στη σκιά του Μαρινάκη».

Η έκπληξη με Καρύδη

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μια άλλη έκπληξη προστέθηκε στο πλούσιο αυτό σκηνικό. Ο επί χρόνια βουλευτής Α’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης -εκλεγόταν από το 2009- ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως δημοτικού συμβούλου στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη (μαζί στη φωτογραφία πάνω). Είχε προηγηθεί -τον Δεκέμβριο- η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κατά τ’ άλλα σε εκκρεμότητα παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και στέλεχος της Ν.Δ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία Πειραιά. Μάλιστα έχει προαναγγείλει για τις 6 Φεβρουαρίου συγκέντρωση σε γνωστό κέντρο του Πειραιά όπου εκεί πρόκειται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του. Ωστόσο χθεσινοβραδινές πληροφορίες της «Εφ.Συν.» έλεγαν ότι η συγκέντρωση θα αναβληθεί.
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο Β. Μιχαλολιάκος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, απόφαση την οποία έλαβε ύστερα από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος όμως, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε τοποθετηθεί επίσημα.

- το ρεπορτάζ της Χρ. Παπασταθοπούλου είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών (31/1/2019)