ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Στα γήπεδα της Ιστορίας

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς
Ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ από την ΕΡΑσπορ

Ένας νέος κύκλος ραδιοφωνικών εκπομπών θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα από τις συχνότητες της ΕΡΑσπορ, από τις 22:00 ώς τις 24:00.
Πρόκειται για αυτοτελή ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στα γήπεδα της Ιστορίας», για τους αφανείς ήρωες και τις άγνωστες ιστορίες τους, φωτίζοντας έτσι την αθέατη.. πλευρά του αθλητισμού.
Εκεί που ο αθλητισμός συναντά την κοινωνία, εκεί που η Ιστορία γράφεται στο «στίβο» της ζωής. Εκεί που οι αγώνες είναι διαφορετικοί και η αναμέτρηση σημαίνει κάτι παραπάνω από τη νίκη: από τους αγώνες για την ελευθερία, στον αγώνα για την επιβίωση.
Στο πρώτο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ξετυλίγονται οι εξής ιστορίες:
- Το «αετόπουλο» της Κατοχής, ο ΕΠΟΝίτης Διονύσης Χριστακόπουλος, θυμάται πώς χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο για να ενισχύσουν την Αντίσταση.
- Η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς, Ελένη Κοτσορέ, μιλάει για τη συμμετοχή της ικαριώτικης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου -για πρώτη φορά- σε εθνική κατηγορία.
- Ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, μέλος της θρυλικής ομάδας του Ίκαρου Νέας Ιωνίας που έφτασε μία ανάσα από την Α΄ Εθνική, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο γεγονότα και καταστάσεις.
Κι ακόμη, ένα αφιέρωμα στα 92 χρόνια του Εθνικού Αστέρα μέσα από τη ματιά των παλαιμάχων, ο θρυλικός αγώνας στο γκέτο Τερεζίενσταντ της Τσεχίας τον Αύγουστο του 1944, καθώς και το πρώτο μέρος του ιστορικού αφιερώματος για το αφρικανικό ποδόσφαιρο.
Έρευνα - παρουσίαση: Νάσος Μπράτσος - Θωμάς Σίδερης
Συντονιστείτε στην ΕΡΑσπορ FM 101.8
Info:
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 22:00 – 24:00
Εκπομπή: «Στα γήπεδα της Ιστορίας» Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-erasport