ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Να μην απολυθεί κανένας στο Οpen

Κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους του «OPEN», που στο τέλος του μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, απευθύνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι εργαζόμενοι του OPEN βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Ήδη πολλοί έχουν ενημερωθεί ότι στο τέλος του..
μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, άρα πρόκειται να απολυθούν.
Αφού δούλεψαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς για να στήσουν το κανάλι σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το πρόγραμμα του καναλιού, τώρα κάποιοι θεωρούνται περιττοί και αναλώσιμοι. Αυτό σημαίνει λιγότεροι εργαζόμενοι για την ίδια δουλειά, επομένως ακόμη πιο εξοντωτικοί ρυθμοί για τους υπόλοιπους, σημαίνει συνθήκες δουλειάς-κόλαση.
Αυτή η εργοδοτική απόφαση για απολύσεις -η μη ανανέωση συμβάσεων είναι απόλυση- σημαίνει ότι αν δεν αντιδράσουμε ενιαία όλοι μας σαν μια γροθιά, καθόλου δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις ανάλογα με τις στρατηγικές επιλογές της εργοδοσίας.(...)
Να οργανωθεί γενική συνέλευση όλων των εργαζόμενων στο "OPEN", για να αποφασίσουμε αγωνιστικές μορφές δράσης, ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας στη ζωή και τη δουλειά!
  • Να μην αποδεχτούμε καμιά απόλυση στον κλάδο, με κανένα πρόσχημα ("εθελούσια", λήξη σύμβασης κλπ)!
  • Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, για όλους.