ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΕΔΟΕΑΠ: Οnline επικαιροποίηση στοιχείων ασφαλισμένων

Στην ηλεκτρονική επικαιροποίηση των στοιχείων τους καλούνται να προβούν, το αργότερο έως την 15η Φεβρουαρίου 2019, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ.
Η online εφαρμογή «Επικαιροποίηση Στοιχείων Ασφαλισμένου» βρίσκεται στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού (edoeap.gr), όπου γίνεται και η συμπλήρωση των στοιχείων, διαδικασία απαραίτητη για την εκπόνηση της αναλογιστικής..
μελέτης (Ν. 4498/2017 και Καταστατικό Οργανισμού ΦΕΚ 1689, τεύχος β’, 15/5/2018). Παράλληλα διευκολύνει τους ασφαλισμένους –ιδιαιτέρως τους κατοίκους εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης– καθώς δεν απαιτείται η φυσική τους παρουσία.
Για την προστασία και τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων του, ο ΕΔΟΕΑΠ επέλεξε την πιστοποίησή τους μέσω των κωδικών Taxisnet, λόγω της μοναδικότητάς τους ανά ασφαλισμένο.
Οι ασφαλισμένοι, αφού πληκτρολογήσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, μπορούν να συμπληρώσουν ή να διορθώσουν τα επιμέρους πεδία (στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας, οικογενειακής κατάστασης, τηλέφωνα, email, διεύθυνση κ.λπ.). Ειδικότερα για το IBAN σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί, θα πρέπει να επισυνάψουν σχετικό συνημμένο αρχείο.
Με εξαίρεση τους συνταξιούχους, οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι θα πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν, ώστε να το συμπληρώσουν, και το έτος της πρώτης υπαγωγής τους σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο επικουρικής ασφάλισης. Ή, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, το πρώτο έτος υπαγωγής τους σε κύρια ασφάλιση.