ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Oύτε κι εγώ έχω μάθει να κλείνω το στόμα μου

Αργυρώ Γιαννουδάκη - Eλενα Ακρίτα
Με αφορμή την συνέντευξη της Ελενας Ακρίτα στη lifo παραθέτουμε σχόλιο από το facebook της Αργυρώς Γιαννουδάκη όπου αναφέρεται σε ένα απόσπασμα από τα λεγόμενα της δημοσιογράφου σχετικά με την υπουργό Εφη Αχτσιόγλου και την απόφασή της να αλλάξει τον νόμο για την εξαίρεση της σκλήρυνσης κατά πλάκας από τον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων. Διαβάστε τι γράφει η Αργυρώ Γιαννουδάκη:..
Η (παρακάτω) εικόνα είναι απόσπασμα από τη συνέντευξη της Έλενας Ακρίτα στη lifo.
Εγώ η μπυθουλαία αθλητική δημοσιογράφος που δεν με ξέρει η μάνα μου, έχω να δηλώσω τα εξής:
Η κυρία Αχτσιόγλου σαφέστατα και εισέπραξε το κλίμα δυσαρέσκειας που δημιουργήθηκε εκείνες τις ημέρες και εννοείται ότι δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την πίεση που ασκήθηκε από μεγάλη μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης.
Ωστόσο, για να μην ξεχνιόμαστε ο νόμος άλλαξε μία ημέρα μετά τη δημοσίευση του κειμένου «Ακου Έφη τι είναι Σκλήρυνση κατά Πλάκας» (ΕΔΩ), το οποίο υπέγραφα, στην ιστοσελίδα απ’ την οποία απολύθηκα τον περασμένο Απρίλιο, επειδή έκανα ευσυνείδητα τη δουλειά μου.

Για την απόφαση της Υπουργού να αλλάξει το νόμο εξαιτίας της παρέμβασης μου, ενημερώθηκα από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας τηλεφωνικά.
Το κείμενο μάλιστα βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στα Digital Media Awards στην κατηγορία editorial και περήφανο το gazzetta παρέλαβε το βραβείο χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα μου, αλλά δεν βαριέσαι μπυθουλαία και απολυμένη ήμουν.
Δεν διεκδίκησα τα εύσημα για αυτό που επετεύχθη με το κείμενο μου, μου αποδόθηκαν, δεν εννοώ λοιπόν πώς μια δημοσιογράφος με 40 χρόνια πορείας καταδέχεται να καπηλευτεί τη δουλειά κάποιου άλλου.
Νταξ κυρία Akrita μπορεί να μην προέρχομαι από οικογένεια με δύο Υπουργούς, προέρχομαι όμως από οικογένεια με πατέρα και αδερφό με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Να με συγχωρείτε γιατί ούτε κι εγώ έχω μάθει να κλείνω το στόμα μου.