ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Πιο δύσκολο να κόψουν το κάπνισμα όσοι κάνουν στριφτό

Είναι γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο να κόψεις το τσιγάρο. Για κάποιους σχεδόν ακατόρθωτο. Ακόμη όμως πιο δύσκολο είναι για εκείνους που κάνουν στριφτά τσιγάρα .
Μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι όσοι στρίβουν το δικό τους τσιγάρο, είναι στη συνέχεια λιγότερο πιθανό να κόψουν το κάπνισμα, σε σχέση με εκείνους που αγοράζουν πακέτο.
Οι ερευνητές του..
Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τη δρα Σάρα Τζάκσον του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMJ Open", μελέτησαν στοιχεία της περιόδου 2008-2018 για 38.600 ενήλικες, που είτε ήσαν καπνιστές, είτε είχαν κόψει το κάπνισμα το περασμένο έτος.
Διαπιστώθηκε ότι από όσους στρίβουν τσιγάρο, μόνο το 15,9% έχουν διάθεση να το κόψουν, έναντι ποσοστού 20,3% μεταξύ όσων καπνίζουν εργοστασιακά τσιγάρα.
Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι το βασικό κίνητρο για τον καπνιστή να μη σταματήσει το στρίψιμο των τσιγάρων, άρα και το κάπνισμα, είναι το χαμηλότερο κόστος των στριφτών, περίπου το μισό σε σχέση με την αγορά πακέτων (για τον ίδιο αριθμό τσιγάρων μέσα στη μέρα). Έτσι, σύμφωνα με την Τζάκσον, «οι καπνιστές στριφτών τσιγάρων είναι πιο απίθανο να κάνουν προσπάθεια να το κόψουν, σε σχέση με τους καπνιστές εργοστασιακών τσιγάρων».