ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Αγγ. Τσέκερης: Ο Κ. Μπακογιάννης μας ζητάει και τα ρέστα

Στους επικριτές του απάντησε χθες μέσω fb (ΕΔΩ) ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, σχετικά με τα όσα γράφτηκαν για βόλτες του στον Αγιο Παντελεήμονα με γνωστό χρυσαυγίτη της περιοχής.
Mε τη σειρά του ο διευθυντής της "Αυγής" Αγγελος Τσέκερης κάνει λόγο για «κουτοπονηριές» αναφέροντας πως «είναι προφανές ότι κάποιοι σήμερα θεωρούν..
βολικότερο, ασφαλέστερο και επωφελέστερο να τρέχουν πίσω από τον Κ. Μπακογιάννη, παρά να το παίζουν Τάγματα Εφόδου. Αυτό δεν τους καθιστά χθεσινούς. Αν ο Κ. Μπακογιάννης κάνει ότι δεν τους βλέπει, αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι πιο δημοκράτης από εμας, αλλά επειδή τον συμφέρει. Δεν θα μας βγει κι από πάνω κι oλας».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο το ΑγγελουΤσέκερη:
"Ο Κ. Μπακογιάννης είναι ένας συμπαθής άνθρωπος. Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να κουνάει το δάχτυλο στην Αριστερά λέγοντας ότι «η πολιτική γίνεται στους δρόμους και όχι στα ζεστά σαλόνια..» και μιλώντας για «ανάκτορα» και «παχιά χάλια». Ειδικά όταν η πρώτη του δουλειά ήταν μετακλητός σύμβουλος της Υπουργού Εξωτερικών που ήταν και μητέρα του.
Και έχει απόλυτο δίκαιο ότι στην Δημοκρατία δεν ζητάμε από τους ανθρώπους πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Ούτε βεβαίως πιστοποιητικό φυλής, φύλου ή οτιδήποτε άλλου. Ακριβώς γι αυτό τον λόγο, δεν δίνουμε ποτέ το χέρι στον φασισμό και τον ρατσισμό. Γι αυτό δέχτηκε κριτική ο Κ. Μπακογιάννης και όχι επειδή περπάτησε στις γειτονιές της Αθήνας. Αν έχει αποφασίσει να στηριχτεί σε τέτοιες δυνάμεις, είναι επιλογή του. Ας μην ισχυρίζεται όμως ότι το κάνει επειδή αυτός είναι δημοκρατικός και όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε.

Όσο για τα επιχειρήματα του τύπου «τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη» είναι καλύτερα να μην ξεκινά την εκστρατεία του με κουτοπονηριές, ειδικά σε τόσο σοβαρά θέματα. Ο Παύλος Φύσσας, ο Σαχζάτ Λουκμάν, και ένα σωρό άλλοι άνθρωποι, δεν σκοτώθηκαν, επειδή «η πολιτεία έχει εγκαταλείψει τις γειτονιές» ούτε εκατοντάδες άλλοι χτυπήθηκαν με ρόπαλα και σιδερογροθιές για αυτο τον λόγο. Όλα αυτά συνέβησαν επειδή κάποιοι χαιδολογάνε τον φασισμό, τον αθωώνουν, τον δικαιολογούν, τον συμψηφίζουν με την αριστερά, τον εξηγούν και τον κατανοούν ως ατυχές κοινωνικό φαινόμενο, ή κάνουν απλώς ότι δεν τον βλέπουν «για να μη χαρίσουν 500.000 ανθρώπους στη Χρυσή Αυγή».
Είναι προφανές ότι κάποιοι σήμερα θεωρούν βολικότερο, ασφαλέστερο και επωφελέστερο να τρέχουν πίσω από τον Κ. Μπακογιάννη, παρά να το παίζουν Τάγματα Εφόδου. Αυτό δεν τους καθιστά χθεσινούς. Αν ο Κ.Μπακογιάννης κάνει ότι δεν τους βλέπει, αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι πιο δημοκράτης από εμας, αλλά επειδή τον συμφέρει. Δεν θα μας βγει κι από πάνω κι ολας."