ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Από τα μπατζάκια τρέχει η αριστεροσύνη...

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Λέει το ΠΑΣΟΚ στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που φλερτάρει «ξεδιάντροπα» με τον Τσίπρα: «Μην ψάχνετε σωσίβια σε δήθεν αριστερούς που συγκυβερνούν με τους ακροδεξιούς και εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα». Μέσα σε λίγες λέξεις η επιτομή της παραδοξολογίας.
► Είναι σήμερα η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αριστερή; Αν εξαιρέσεις το πορτογαλικό κόμμα και το ισπανικό το τελευταίο διάστημα, τα υπόλοιπα σχήματα που ανήκουν στην ευρωπαϊκή σοσιαλιστική οικογένεια έχουν τόση σχέση με την Αριστερά -την ευρύτερη, αλλά και με τη σοσιαλδημοκρατία της «χρυσής 35ετίας (1945-1980)»- όση το λιοντάρι με το λαγό (από το γνωστό ανέκδοτο).

► Όταν αποκαλείς τους άλλους «δήθεν αριστερούς» πρέπει να πιστεύεις ότι εσύ είσαι κάργα αριστερός, τόσο πολύ που η αριστεροσύνη τρέχει από τα μπατζάκια σου. Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις για τον εαυτό σου, Σημασία όμως έχει τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Και οι άλλοι έχουν τελείως διαφορετική γνώμη. Θυμούνται πώς ξεκίνησες, από πού πέρασες και πού έχεις καταλήξει.

► Συγκυβερνούν με τους ακροδεξιούς. Μάλιστα. Εσύ δεν ήσουν στην ίδια κυβέρνηση με τον ΛΑΟΣ; Τι ήταν ο ΛΑΟΣ; Αριστερό κόμμα; Εσύ -για να είμαι ακριβής, κάποια κορυφαία στελέχη σου- δεν σκέφτεσαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεργαστείς με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές; Στο συγκεκριμένο κόμμα βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Δεν νομίζω ότι τα δύο αυτά πρωτοκλάσατα στελέχη, τα οποία αύριο αν η Ν.Δ γίνει κυβέρνηση θα πάρουν κορυφαία υπουργεία, ανήκουν στην Αριστερά.

► Εφαρμόζουν οι δήθεν αριστεροί αντιλαϊκά μέτρα. Σωστό. Ξέρετε, η πολιτική ζωή της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015. Ξεχάσατε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν δική σας επιλογή; Ξεχάσατε ότι και το δεύτερο μνημόνιο εσείς, παρέα με τη Ν.Δ., το φέρατε; Τα δύο μνημόνια που υπογράψατε και εφαρμόσατε δεν είχαν αντιλαϊκά μέτρα; Ξεχάσατε ότι έχετε ψηφίσει και το τρίτο μνημόνιο; Αφήστε καλύτερα αυτό το θέμα. Ουδείς δικαιούται να παίζει τον αθώο. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολύ περισσότερο εσείς και η Δεξιά.


- το κείμενο του Τάσου Παππά είναι απο την Εφημερίδα των Συντακτών