ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Τι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις Κουρτάκη σε Μπακογιάννη

Η χθεσινή επίθεση του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη στον υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα Κώστα Μπακογιάννη (δείτε ΕΔΩ), είναι η δεύτερη το τελευταίο 20ημερο και προκάλεσε εντύπωση για τη σκληρότητα και κυρίως για τα κίνητρα της.
Την πρώτη φορά που ο εκδότης επιτέθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο, αιτία φέρεται να ήταν, όπως..
τουλάχιστον λεγόταν στο παρασκήνιο, πρόσωπο που αποχώρησε από τα «Παραπολιτικα» με κατεύθυνση το επιτελείο του Μπακογιάννη… «Αυτό που προέχει είναι να μαζέψει ο Κ. Μπακογιάννης όσους κυκλοφορούν στο στρατηγείο του και τον παρουσιάζουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό» ειχε γράψει στα μέσα Νοεμβρίου στη στήλη του ο εκδότης των Παραπολιτικών.
Xθές αυτό που πυροδότησε το σχόλιο Κουρτάκη – όπως αναφέρει και ο ίδιος, ήταν η συνεύρεση του περιφερειάρχη και υποψηφίου δημάρχου σε κοινωνική εκδήλωση με φίλο του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Συγκεκριμένα έγραψε ο εκδότης: "Να διεκδικείς το καινούργιο και να κάθεσαι δίπλα στον έμπορο όπλων, κολλητό του Καμμένου, δύσκολα επιτυγχάνειs τον στόχο σου. Ντροπή για τον Κώστα Μπακογιάννη να κάθεται δίπλα στον Χατζημηνά. Και απογοήτευση για όσους έχουν πιστέψει στο «νέο»".
Και στις δυο περιπτώσεις το προσωπικό κίνητρο φαίνεται να υπερτερεί του πολιτικού, με ό,τι συνεπάγεται αυτο για την ποιότητα των κρίσεων, ενώ δεν μπορεί να αγνοηθεί και η σχέση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, τόσο με την οικογένεια Μητσοτάκη και ειδικότερα με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όσο και με την Ντόρα Μπακογιάννη που συνδέονται με κουμπαριά.
Μπορεί λοιπόν οι επιθέσεις Κουρτάκη να ξενίζουν και να αιφνιδιάζουν με τη σφοδρότητα τους, ωστόσο δύσκολα καταχωρούνται στο κεφάλαιο με τους «γαλάζιους εμφύλιους», όχι μόνο διότι η ΝΔ υποστηρίζει για τον Δήμο της Αθήνας τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά επειδή και οι δυο αυτές επιθέσεις είχαν προσωπικό κίνητρο, δηλαδή έναν δημοσιογράφο που αποχώρησε από τα «Παραπολιτικά» και έναν πολιτικό (τον Πάνο Καμμένο) με τον οποίο η εφημερίδα είναι στα Δικαστήρια.
- πηγή: enimerosi24