ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Αγωγή Βαξεβάνη σε Ζαχαράκη - Ζητάει 300.000 ευρώ

Για «δημοσιογραφικό υπόκοσμο» κάνει λόγο η ΝΔ - «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα απαντά το Documento

(...)« Η ΝΔ παρά την προσπάθεια να δείξει γενναιότητα, δεν μπορεί να είναι αντίδικος. Ωστόσο πολύ σύντομα θα λάβει και η ίδια αγωγή για τις προσβλητικές ανακοινώσεις εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, στις οποίες..
συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή με τον χαρακτηρισμό "δημοσιογραφικός υπόκοσμος". Αγωγή έχει κατατεθεί εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη και θα κατατεθεί και εναντίον του Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Αποφασίσαμε να σας ταράξουμε στη νομιμότητα, την οποία απ’ ό,τι φαίνεται δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα. Αν στη ΝΔ βιάζεστε να γίνετε διάδικοι, λίγη υπομονή και θα γίνετε».
Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων σε κείμενο του Documento, που απαντάει σε ανακοίνωση της ΝΔ για την αγωγή που κατέθεσε ο εκδότης Κώστας Βεξεβάνης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη, μέσω της οποίας αξιώνει το ποσό των 300.000 ευρώ.
Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να «αναλάβει την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε μόνον στην ποινική δίωξη της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη κινώντας προσφάτως την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της. Κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως.
H αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη.
Επειδή, όμως, η ΝΔ ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει επιτέλους στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει.
Ας ενημερώσει τέλος τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346».
ΥΓ Το Documento ειρωνεύεται και τον «αγράμματο συντάκτη» -όπως τον χαρακτηρίζει- της ανακοίνωσης αναφέροντας: "Παρά την αντιδικία μας, ωστόσο, προσφερόμαστε να κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα γραμματικής στον αγράμματο συντάκτη της ανακοίνωσης που κατάφερε μέσα σε δέκα μόλις σειρές να αποδείξει πως δεν είναι διατεθειμένος να «μεταμελήσει» (σ.σ μεταμεληθεί το ορθόν) για χάρη της ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας άφθονο γέλιο".