ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Κάνει πίσω ο Μακρόν

Μετά από εβδομάδες οδομαχιών, διαδηλώσεων και επεισοδίων με αποκορύφωμα το βράδυ του Σαββάτου (1/12) στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως κάνει πίσω στην επιβολή πρόσθετων φόρων στα καύσιμα με τα «κίτρινα γιλέκα» να σημειώνουν μια μεγάλη νίκη.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Mακρόν..
έδωσε εντολή να ανασταλεί το μέτρο της αύξησης των φόρων στα καύσιμα.
***
Τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος από τους κατηγορουμένους αστυνομικούς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα φέρεται να συνδέει το κατηγορητήριο που αναφέρεται σε χτυπήματα τα οποία προκάλεσαν όπως σημειώνεται «σε αυτόν σωματική βλάβη, η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει». Οι τέσσερις αστυνομικοί, που εμφανίζονται σε βίντεο που δημοσιοποίησε πριν από ένα μήνα η «Εφ.Συν.» να ακινητοποιούν, να σπρώχνουν και να τραβούν τον αναίσθητο και αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, ενώ ένας τον πατάει στον λαιμό, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου.***
Δυο είναι οι δράστες της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Αποκαλύφθηκαν όταν έπεσαν σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας. Οι δύο άνδρες χτύπησαν την κοπέλα με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι και νομίζοντας ότι ήταν νεκρή την πέταξαν στη βράχια για να πέσει στη θάλασσα από μεγάλο ύψος στην περιοχή της Λίνδου. Όπως έδειξε η νεκροτομή η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν βρέθηκε στο νερό και ουσιαστικά πνίγηκε στη θάλασσα.
 ***
Αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης κατέθεσε διά του συνηγόρου Αλέξη Κούγια, ο 51χρονος Ριχάρδος Μυλωνάς, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην υπόθεση, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης φερομενης ως εγκληματικής οργάνωσης στο αποκαλούμενο κύκλωμα χρυσού. Στην αίτηση αναφέρει ότι μετά την επιβεβαίωση των τελωνειακών αρχών πως δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, δεν υφίσταται και το αδίκημα της λαθρεμπορίας.