ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Να μην ανησυχεί η διαπλοκή!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Financial Times που δημοσιεύτηκε χθες. Οι τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω της θεσμικής θέσης του, έχουν μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά στη συγκεκριμένη συνέντευξη κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να αναπτύξει το πρόγραμμά του στην..
περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός.
Θα άξιζε να ασχοληθούμε με τις απαντήσεις που έδωσε, αν δεν υπήρχε ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε από τον τρόπο που το διαχειρίστηκε η Ν.Δ. Σε σχετική ερώτηση ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε «ότι θα σταματήσει τη διαπλοκή, μια παράδοση εγκάρδιων σχέσεων ανάμεσα σε υψηλόβαθμους πολιτικούς και τους λεγόμενους "ολιγάρχες", πλούσιους επιχειρηματίες οι οποίοι αποκτούν μέσα μαζικής ενημέρωσης και ποδοσφαιρικές ομάδες ως εργαλεία για να εξασφαλίζουν εύνοια».

«Θα καταστήσω σαφές στην επιχειρηματική κοινότητα», πρόσθεσε, «ότι ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα τους πω ότι θα κάνω τη ζωή σας πιο εύκολη, θα μειώσω τους φόρους, θα βοηθήσω να έχετε ρευστότητα, αλλά θα πρέπει να πληρώνετε τους φόρους σας, να επενδύετε στη χώρα και να μην περιμένετε προνομιακή μεταχείριση αγοράζοντας τηλεοπτικούς σταθμούς».

Το κόμμα του, όμως, κατέφυγε στην ασάφεια. Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε διαβάζουμε: «''Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν'', τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το θέμα της διαπλοκής ανάμεσα σε υψηλόβαθμους πολιτικούς παράγοντες και κάποιους επιχειρηματίες»! Αντε να καταλάβει ο απλός πολίτης τι σημαίνουν αυτά και σε ποιους αναφέρεται.

Οφείλουμε να χαιρετίσουμε την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και ειδικά με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και το ποδόσφαιρο για να ελέγχουν την πολιτική και να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους από αυτή τη σχέση.

Γιατί όμως η Ν.Δ. απέφυγε να παρουσιάσει στο εσωτερικό της χώρας με απόλυτη σαφήνεια αυτή την τοποθέτηση του αρχηγού της; Μία εξήγηση μπορεί μόνο να δοθεί. Για τη Ν.Δ., όσα είπε ο αρχηγός της στη Financial Times είναι για εξωτερική κατανάλωση. Στο εσωτερικό θα ισχύσουν άλλα. Οπότε η διαπλοκή δεν έχει λόγο να ανησυχεί.

Εφημερίδα των Συντακτών / Αποψη