ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Α. Ρουπακιώτης: Άνοιξε ο απόπατος...

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Άνοιξε ο απόπατος με αφορμή την απόφαση λαθρεμπορίας χρυσού. Aυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.Α, Αντώνης Ρουπακιώτης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. «Δεν είναι ασύνηθες να διαφωνεί η ανακριτική Αρχή με την Εισαγγελική. Ωστόσο οι Αρχές..
όφειλαν να δέσουν την υπόθεση και οι πάντες να είναι συγκρατημένοι», σημείωσε. «Σε πολιτικό επίπεδο κάποιοι επιχειρώντας να βλάψουν την κυβέρνηση προβάλλουν ότι απέτυχαν η δικαιοσύνη και η αστυνομία. Αυτός ο αναθεματισμός της θεσμικής λειτουργίας ευτελίζει την δικαιοσύνη στα μάτια των πολιτών και οδηγεί σε ακροδεξιά τέρατα», πρόσθεσε ο κ. Ρουπακιώτης.
***

O βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ερωτηθείς για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη ότι, όποιος υπογράψει το συγκεκριμένο πόρισμα θα τον μηνύσει, είπε: «Είναι μια ανοίκειος και μη συνηθισμένη πολιτικά πρακτική. Ένα υπαρκτό σκάνδαλο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πολιτικά. Προφανώς υπάρχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο κ. Γεωργιάδης έχει πολλά ζητήματα που πρέπει να διευκρινίσει ο ίδιος πριν αρχίσει να απειλεί δια της δικαιοσύνης»
***
Οριστικά και για πάντα απεφεύχθη το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή. Διότι -όπως ανέφερε- η διάταξη που εισάγουμε δεν μιλά για προσωπική διαφορά, μιλά για συνέχιση της καταβολής υψηλότερων συντάξεων, αν προκύπτουν τέτοιες από το καινούριο σύστημα σε σχέση με τις παλιές. Και θα συμψηφίζονται στο μέλλον -σημείωσε- με τις αυξήσεις που θα προκύπτουν από το σύστημα, διότι το σύστημά μας προβλέπει αύξηση των συντάξεων από το 2023 και μετά, κατά 50% του δείκτη τιμών καταναλωτή και του ΑΕΠ.
***
Η οικονομία πάει καλύτερα, όμως χρειάζεται 4% ανάπτυξη και ένα επενδυτικό boom για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Αν παραμείνουμε στο 2,5% ανάπτυξη, οι συντάξεις κινδυνεύουν με περαιτέρω συρρίκνωση, πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις είπε ότι είναι ασφαλείς, όπως και το ότι οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια. Εκτιμώ ότι η χώρα θα βγει στις αγορές στο ξεκίνημα του 2019, σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης. Το πρόβλημα ωστόσο -επεσήμανε- είναι ότι τα επιτόκια αυξάνονται διεθνώς κάτι που δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ την προσπάθεια της εξόδου της χώρας. Και εκτίμησε ότι απαιτείται νέα ρευστότητα από Έλληνες και ξένους επενδυτές.