ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Δέκα χρόνια από τις «μέρες του Αλέξη»

Δεκέμβρης 2008 – Δεκέμβρης 2018

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την βραδιά που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός χτυπημένος από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ήταν η δολοφονία που αποτέλεσε την αφορμή για μια από τις πιο έντονες κοινωνικές εκρήξεις της εποχής μας.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 Στο Κόκκινο» και οι άνθρωποί του..
βρέθηκαν τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008, αλλά και τις μέρες που ακολούθησαν, στο επίκεντρο των γεγονότων που έμελλαν να σημαδέψουν τη ζωή χιλιάδων νέων και να αλλάξουν κατεστημένες αντιλήψεις για την πολιτική, τους θεσμούς και τους κοινωνικούς αγώνες.
Αυτή την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, 15:00 -17:00, θα μεταδοθεί ειδική εκπομπή με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον «Δεκέμβρη του '08».
Στη διάρκειά της θα ανασύρουμε από το αρχείο του σταθμού μας σημαντικά ηχητικά ντοκουμέντα, αποσπάσματα έκτακτων εκπομπών, ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις που μεταδόθηκαν τις ταραγμένες μέρες. Θα συνομιλήσουμε με αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, ενώ δημοσιογράφοι του σταθμού μας θα θυμίσουν πώς αντέδρασε ο πολιτικός κόσμος και η κοινωνία στις εξελίξεις.
Παρουσίαση: Νίκος Σβέρκος
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Τζούλη Τσίγκα, Αλέκα Ζουμή
Επιμέλεια αρχειακού υλικού: Αλέξης Βάκης
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Πετρίδης