ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Σύμβουλος στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Σπ. Χαριτάτος

O διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος προσέλαβε για σύμβουλό του τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο. Σύμφωνα με την απόφαση ο Σπύρος Χαριτάτος θα συμβουλεύει τον διευθύνοντα για θέματα που αφορούν στην κοινωνία των πολιτών και τις κοινωνικές δράσεις.
Σύμφωνα με το enimerosi24 που κάνει λόγο για «ακατανόητη πρόσληψη», ο διευθύνων..
σύμβουλος της ΕΡΤ προορίζει τον Χαριτάτο για πρωινή εκπομπή ή ακόμη και για κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
 ***
Επιστολή στον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρ. Λεοντή με κοινοποίηση στο ΕΣΡ απέστειλε ο Γιάννης Σγουρός, με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την «κραυγαλέα και προκλητική λογοκρισία που του έχει επιβληθεί από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση». Ζητά δε, την άμεση άρση του αποκλεισμού από τις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, των δραστηριοτήτων της Παράταξης «Αττική» και της δικής του θεσμικής δραστηριότητας, ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
***
Ασφαλιστικά μέτρα ετοιμάζεται να κάνει – σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24, ομάδα μόνιμων δημοσιογράφων της ΕΡΤ (με συνδικαλιστικές αναφορές και προεκτάσεις), για το φαινόμενο, σύμβουλοι στη διοίκηση να παρουσιάζουν ταυτόχρονα και εκπομπές όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον Πάνο Χαρίτο, τον Νίκο Μερτζάνη, Σερ. Κοτρώτσο κ.α.
***
Θυμίζουμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αντώνης Αλαφογιώργος με ανάρτησή του στο twitter είχε καλέσει τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων, Δ. Ασπρογέρακα να ελέγξει το δημόσιο χρήμα στην ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ μέσω ενός tweet εγκαλούσε τον συνάδελφό του Σεραφείμ Κοτρώτσο για το γεγονός ότι αν και δεν είναι υπάλληλος της ΕΡΤ έχει δύο εκπομπές, αφήνοντας αιχμές για το κόστος της μεικτής παραγωγής. Είχε ακολουθήσει άγρια κόντρα μεταξύ των δύο, η οποία πήρε και πολιτικές διαστάσεις (δείτε ΕΔΩ)