ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Τα Κίτρινα σώβρακα του Ποντικιού απέναντι στα Κίτρινα γιλέκα

Το χιούμορ βρίσκεται στο DNA του ενημερωτικού Ποντικιού. Με αυτό γεννήθηκε από τον Κώστα Παπαϊωάννου, με αυτό συνεχίζει επί ημερών Αντώνη Δελλατόλα. Ένα χιούμορ οξύ και βαρύ, που έσπαγε κόκκαλα και τρυπούσε μέταλλο από παλιά, στα κείμενα, αλλά κυρίως στις γελοιογραφίες και στις φωτογελοιογραφίες που πάντα έκαναν θραύση. Και αυτό συνέβαινε από τον καιρό του ταλαντούχου..
και πνευματώδους φίλου, του Θανάση Μάνθου, που έφυγε νέος από τη ζωή, μόλις στα 47 του χρόνια.
Το χιούμορ του Ποντικιού, του ελληνικού Κανάρ Ανσενέ κατά κάποιο τρόπο, ξεκινάει πάντα από την αρχική σελίδα, με συνήθως επιτυχημένα πρωτοσέλιδα τα οποία με δύο τρεις λέξεις στον τίτλο και ένα εμπνευσμένο σκίτσο του Soloup, δίνουν τον πολιτικό και κοινωνικό τόνο της εβδομάδας. Το σκίτσο του Ποντικιού αυτήν την εβδομάδα (είναι του Στάθη) συμπυκνώνει, αυτό και μόνο του, όλην την ειρωνεία που εκδηλώθηκε με χιλιάδες λέξεις σε άρθρα και αναρτήσεις για την αδράνεια των Ελλήνων κάτω από τα αβάσταχτα μνιμονιακά βάρη.
Τα Κίτρινα σώβρακα του Ποντικιού απέναντι στα Κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας αποτελούν βαθιά, καυστική, σάτιρα -μια αυτοδιακωμώδηση του Έλληνα- που πετυχαίνει και λέει πάρα πολλά μόνο με μια λιτή εξάστηλη εικόνα.
- από το harddog-sport