ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Predator: Απίστευτες ιστορίες… κλειδαρότρυπας


Νέο δημοσίευμα στον Τύπο κάνει αναφορά στη δραστηριότητα του Predator και της εταιρίας Intellaxa στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη όταν οι άνθρωποι της εταιρίας «επρόκειτο να πάρουν την έγκριση από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Κύπρου, έκαναν και επίδειξη των δυνατοτήτων των περίεργων (και ''σκοτεινών'', όπως χαρακτηρίστηκαν) συσκευών τους».
Έφεραν, σύμφωνα με το δημοσίευμα «μια συσκευή, η οποία μπορούσε να ''ρουφιανέψει'', τι έλεγαν δύο πρόσωπα στην ίδια αίθουσα που βρίσκονταν όμως σε μεγάλη απόσταση από την συσκευή».

Επίσης, «παρουσίασαν μια άλλη συσκευή που μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει τι έγραφε και τι έβλεπε κάποιος στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή από απόσταση».
Εντυπωσιακή είναι και η μαρτυρία που εξασφάλισε η στήλη: «Μου είπαν χαριτολογώντας ότι το πρόστιμο, των 950.000 ευρώ που επέβαλαν στον Ισραηλινό αρμόδιο με το μαύρο βαν, αντιστοιχούσε ένα ευρώ για κάθε ένα τηλέφωνο που παρακολουθούσε», γράφει και σημειώνει πως «εάν αληθεύουν όλα αυτά τότε το θέμα είναι αρκετό σοβαρό». 
Σ.Ι./ΕφΣυν