ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

O Κούγιας απαντά στην ΕΣΗΕΑ: «Έχει καταντήσει σωματείο χαμηλοτάτου συντεχνιακού και μόνο επιπέδου»


O ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας απαντά στην ΕΣΗΕΑ μετά την σκληρή ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε κατά δημοσιογράφου που κάλυπτε τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο ποινικολόγος σημειώνει για την Ένωση πως «φαίνεται ότι πλέον έχει καταντήσει από τα κορυφαία θεσμικά συνδικαλιστικά κινήματα σε ένα σωματείο χαμηλοτάτου συντεχνιακού και μόνο επιπέδου».
Ολόκληρη η δήλωσή του:
«Αφού κατάντησε η ΕΣΗΕΑ να εκδίδει δύο φορές μέσα σε ένα μήνα ανακοίνωση εις βάρος μου, για να υπερασπιστεί τα απόλυτα σκουπίδια της δημοσιογραφίας και της κοινωνίας, φαίνεται ότι πλέον έχει καταντήσει από τα κορυφαία θεσμικά συνδικαλιστικά κινήματα σε ένα σωματείο χαμηλοτάτου συντεχνιακού και μόνο επιπέδου.
Κύριες και κύριοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, έχετε κάνει καμία έρευνα για το πόσες φορές την ημέρα αυτοί, τους οποίους υπερασπίζεστε, καταστρέφουν, παραβαίνοντας τον Ποινικό Κώδικα και τους νόμους του κράτους, δυστυχισμένους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι δυστυχώς μένουν ανυπεράσπιστοι από τους δικηγόρους, τους οποίους υποδεικνύουν για να τους υπερασπιστούν δήθεν δωρεάν και οι οποίοι δεν είναι επιπέδου ούτε του μεταβατικού Πλημμελειοδικείου Κρωπίας;
Λυπάμαι που εσείς οι φύλακες της νομιμότητος, εσείς που αναδεικνύετε την κάθε παρανομία και ζητάτε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για κορυφαία κοινωνικά και πολιτικά θέματα, θέλετε για τα μέλη σας να ισχύει το ατιμώρητο και οι δυστυχισμένοι που τους καταστρέφουν, αλλά και οι δικηγόροι που τους υπερασπίζονται με σθένος, να μην μπορούν να τους μηνύσουν και να τους ενάγουν, για να αποζημιώσουν τα ανυπεράσπιστα θύματά τους. Ντροπή σας».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Αμετανόητος ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που σημειώνει:
«Το τελευταίο κρούσμα, σημειώθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας, δέχθηκε απρόκλητη και σκαιότατη επίθεση, φραστική και παρ’ ολίγο και σωματική, από τον εν λόγω δικηγόρο κατά την κάλυψη δίκης, που απασχολεί την επικαιρότητα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές.
Πρόσφατα, μάλιστα, απευθυνθήκαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τον Δικηγορικό Σύλλογο να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος».