ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Έλενα Ακρίτα σε ΚΚΕ: Όταν έχουμε θέμα με δημοσιογράφο, δεν τηλεφωνούμε στο ’’αφεντικό’’ να τον κάνει ντα...


 ...στον δημοσιογράφο τηλεφωνούμε - Φέρτε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα ή μείνετε στο 5%

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το ΚΚΕ για ένα απόσπασμα από το Podcast της Έλενας Ακρίτα, κάνοντας λόγο για «άθλια ψεύδη και συκοφαντίες». Στην επιστολή που στάλθηκε στο NEWS 24/7, το γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής εκφράζει την οργή του για τα όσα είπε η δημοσιογράφος, η οποία, σχολιάζοντας την στάση του ΚΚΕ απέναντι στον Σπύρο Μπιμπίλα, χαρακτήρισε το κόμμα «ομοφοβικό».
«Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε φυσικά με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ» αναφέρει το γραφείο τύπου, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων ότι:
«Πέραν αυτών, η κα Ακρίτα προχώρησε και σε μια πρωτοφανή κυριολεκτικά αθλιότητα, αναφερόμενη σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική ζωή βουλευτών του ΚΚΕ. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κα Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς».
Η Έλενα Ακρίτα από πλευράς της απάντησε με ανάρτησή της στο Facebook, με την ίδια να τονίζει: «Ως κίνηση καλής θέλησης αφαίρεσα το απόσπασμα του podcast περί Μπιμπίλα».
Ακόμα κατηγορεί το ΚΚΕ αναφέροντας: «Ποτέ δεν στηρίξατε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» και  «”αφορίσατε” με τον τρόπο σας το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια». Σημειώνει ότι δεν έθιξε κανένα προσωπικό δεδομένο όταν είπε στο podcast ότι υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
«Κοιτάξτε να φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα, ή μείνετε στο 5%» γράφει επίσης στην ανάρτησή της εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΚΚΕ.

Η επιστολή του ΚΚΕ;
"Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για το πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ η κα Έλενα Ακρίτα, στο podcast της για το News247, στις 15/2.
Στο συγκεκριμένο podcast κι ενώ αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών της τρέχουσας περιόδου, η κα Ακρίτα υποστήριξε τα εξής ψευδή και συκοφαντικά:
Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε - που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο - τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε... Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα”.
Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε φυσικά με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι πασίγνωστο.
Άλλωστε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει συναντηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τον κ. Μπιμπίλα, ως Πρόεδρο του ΣΕΗ, κι έχει εκφράσει τη στήριξη του Κόμματος σε κινητοποιήσεις και αιτήματα των ηθοποιών.
Πέραν αυτών, η κα Ακρίτα προχώρησε και σε μια πρωτοφανή κυριολεκτικά αθλιότητα, αναφερόμενη σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική ζωή βουλευτών του ΚΚΕ. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κα Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς!!!
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Ακρίτα προβαίνει σε τέτοιες αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ σχετικά με το πρόσωπο του κ. Σπ. Μπιμπίλα -κι όχι μόνο- και για τις οποίες υπήρξε σχετική απάντηση.
Ασφαλώς το ΚΚΕ δεν θα παρακολουθήσει τον κατήφορο και τις αντιΚΚΕ εμμονές της κας Ακρίτα.
Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι σχετικές αναφορές στο συγκεκριμένο podcast, πρέπει να αποσυρθούν από το site σας και από όλες τις πλατφόρμες που το αναπαράγουν, ζητώντας ταυτόχρονα τη δημοσίευση της επιστολής μας.

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στο ΚΚΕ:
"Όπα λίγο εκεί στο ΚΚΕ γιατί πολλά μάς τα ’πατε.
1. Ως κίνηση καλής θέλησης αφαίρεσα το απόσπασμα του podcast περι Μπιμπίλα που - όταν η προεδρία του ΣΕΗ κρίθηκε αναμεσα σε εκείνον και τον υποψήφιο του ΚΚΕ, σπουδαιότατο Δημήτρη Καταλειφό - ψηφοφόροι του κόμματος σας, αναφέρθηκαν σε αυτόν με μειωτικούς (όπως εκείνοι τους θεωρούν) χαρακτηρισμούς. Μεταξύ των οποίων και ‘γκει’ σαν να είναι κάτι ποινικά κολάσιμο. Ουδέποτε είπα ότι αυτό εκπορεύτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ.
2. Ότι το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα δεν το λέω εγώ: το λεν οι πράξεις σας. Ποτέ δεν στηρίξατε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ποτέ δεν βαδίσατε δίπλα της όταν διεκδικούσε τα ίσα δικαιώματα της στον έρωτα, στο γάμο, στην οικογένεια, στις ίσες ευκαιρίες.
3. «Αφορίσατε» με τον τρόπο σας το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ‘τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους’.
4. Κανένα προσωπικό δεδομένο δεν έθιξα όταν είπα στο podcast ότι υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική σας ομάδα. Υπάρχουν. Ούτε όνοματα ανέφερα ούτε τίποτα. Και να προσθέσω εδώ μια εύλογη απορία: τα άτομα αυτά γιατί ποτέ δεν έδωσαν τη μάχη την καλή σε εποχές τόσο άγριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσοι οι σημερινές.
5. Αν και δε σας ψηφίζω, χρόνια δίνω μάχες με την πένα μου για την συμβολή του ΚΚΕ στην απελευθέρωση της πατρίδας μας και τις ιστορικές σελίδες που έγραψε με το αίμα του. Αρθρογράφησα επανειλλημένα για τον ΕΑΜ, πρόσφατα μάλιστα μετά την κατάπτυστη δήλωση του πρωθυπουργού.
6. Έχω 45+ χρόνια στη Δημοσιογραφία. Δυο χρόνια πριν, παραιτήθηκα από τα ΝΕΑ γιατί λογοκρίθηκε κείμενο μου. Τα μαθήματα δημοσιογραφίας αλλού όχι σε μένα, λοιπόν. Και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί της επιστολής σας, οι άθλιοι και συκοφαντικοί, το ίδιο.
7. Μετανιώνω που είπα στον διευθυντή του News 24/7 Μάνο Χωριανόπουλο να αποσύρει το ‘επίμαχο’ απόσπασμα. Έπρεπε να το είχα κρατήσει, σκέφτηκα ωστόσο ότι η χρονική συγκυρία δεν ενδείκνυται για να ανοίξουμε ένα ακόμα μέτωπο.
Έκανα λάθος.
Αλλά έως εδώ. Εξετάσεις δημοσιογραφικού ήθους δεν δίνω παρά μόνον στους αναγνώστες μου.
Έλα που θα συστηθούμε τώρα, σαράντα χρόνια φουρναραίοι. Έλα σε παρακαλώ πολύ.

Y. Γ. Κοιτάξτε να φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα, ή μείνετε στο 5%.
Edit. Και κάτι ακόμα κύριε Γκιοκα που μού είστε και βουλευτής του ΚΚΕ.
Όταν έχουμε θέμα με δημοσιογράφο, δεν τηλεφωνούμε στο ’’αφεντικό’’ να τον κάνει ντα. Στον δημοσιογράφο τηλεφωνούμε".