ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

«Efharisto poli file»


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Efharisto poli file» η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet ευχαριστεί την Ελλάδα για τη συνδρομή και τη βοήθεια προς τις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός της προπερασμένης Δευτέρας.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστροφή των ομάδων της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους. «Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης που ήρθε να βοηθήσει την Τουρκία μετά τον σεισμό, ολοκλήρωσε το έργο της και επέστρεψε στην Ελλάδα μια εβδομάδα αργότερα» αναφέρει, προβάλλοντας τη δήλωση του επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ Δημήτρη Ρούσσου στα ΜΜΕ: «Αξιωματούχος της ελληνικής ομάδας διάσωσης, που έζησε πολύ συγκινητικές στιγμές, αποχαιρετώντας, είπε: ’’Ό,τι κάνουμε για τη χώρα μας, το ίδιο κάναμε και για την Τουρκία’’».
Η Hurriyet σημειώνει το περιστατικό, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, όταν άνδρες της ΕΜΑΚ ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και εναγκαλισμούς, μετά τη διάσωση 6χρονου κοριτσιού από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια, την επομένη του σεισμού.
Η επιστροφή της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα προβάλλεται επίσης στο σύνολο σχεδόν των τουρκικών ΜΜΕ. «Σαν ήρωες υποδέχτηκαν στην Αθήνα, την ελληνική ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ), που διέμειναν στην Τουρκία για μια εβδομάδα και έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης», σημειώνουν μεταξύ άλλων.