ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Οι New York Times μηνύουν την Κομισιόν για τα μηνύματα της φον ντερ Λάιεν με Μπουρλά


Οι New York Times οδηγούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα δικαστήρια καθώς αρνείται να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα μεταξύ της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.
Η εφημερίδα θα αντιμετωπίσει τους δικηγόρους της ΕΕ στο ανώτατο δικαστήριο του μπλοκ, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή έχει νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα, τα οποία θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες για τις συμφωνίες της ΕΕ για την αγορά δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η μήνυση κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου και δημοσιεύτηκε στο δημόσιο μητρώο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τη Δευτέρα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς πληροφορίες στο διαδίκτυο. Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο POLITICO.
Οι New York Times αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση. Μια δήλωση ανέφερε: «Οι Times υποβάλλουν πολλά αιτήματα για ελευθερία πληροφοριών και διατηρεί ενεργό φάκελο. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτήν τη στιγμή το θέμα αυτής της μήνυσης».