ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια


Η ανοιχτή πληγή των πολεμικών αποζημιώσεων, οι απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις, η στερεότυπη απάντηση «περασμένα-ξεχασμένα» διαδοχικών γερμανικών κυβερνήσεων και η συγκαταβατική στάση των αντίστοιχων ελληνικών, αποτελούν ένα σκοτεινό κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών. Ένα κεφάλαιο όμως που πρέπει να μνημονεύεται και να συζητείται, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων που σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από την τραυματική εμπειρία της Κατοχής.
Tο κεφάλαιο των πολεμικών αποζημιώσεων ανοίγει o Γιώργος Χαρβαλιάς, έμπειρος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωπολιτικής. Το βιβλίο του «ΓΙΑΒΟΛ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο, είναι προϊόν εκτενέστατης δημοσιογραφικής έρευνας, με ιστορική τεκμηρίωση και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Μέσα από τις σελίδες του, ο συγγραφέας ρίχνει φως στις άγνωστες ελληνογερμανικές σχέσεις, εξετάζοντας λάθη, παραλείψεις και στερεότυπα που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές. Μια πλήρης, σφαιρική ανασκόπηση που έρχεται να υπογραμμίσει ότι είναι άτοπο να μιλάμε για «περασμένα-ξεχασμένα».

ΓΙΑΒΟΛ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια
Η άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία

Εκδόσεις Πεδίο
Κυκλοφορεί από τις 15 Φεβρουαρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Kent της Μεγάλης Βρετανίας (Master στον τομέα της Συγκριτικής Πολιτειολογίας) και στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου (Master στον τομέα των Σπουδών Πολέμου).
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στον Ελεύθερο Τύπο της δεκαετίας του ’90 και την κρατική ραδιοτηλεόραση, ως αναλυτής διεθνών θεμάτων. Διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας Έθνος, απ’ όπου αποχώρησε το 2010, αρνούμενος να συναινέσει στην πολιτική μαζικών απολύσεων και συρρίκνωσης που είχε αποφασιστεί λόγω μνημονίου.
Σήμερα, αρθρογραφεί στην εφημερίδα Δημοκρατία και εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής για μεγάλους επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.