ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Μπάμπης o κυνικός: «Η απαγόρευση πλειστηριασμών είναι εναντίον της πατρίδας μου»!..


Πορτοσάλτε: Την ώρα που θα σταματήσουν 
οι πλειστηριασμοί, δεν θα πληρώσω ξανά τη δόση μου...

Κυνικός απέναντι στο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό, εμφανίστηκε ο γαλάζιος βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου. «Εμένα και το δικό μου κόμμα να έφερνε απαγόρευση πλειστηριασμών με ένα νόμο κι ένα άρθρο θα έλεγα συγγνώμη δεν το ψηφίζω» δήλωσε με θράσος, μιλώντας στο Kontra. «Θα ήταν σαν να ψηφίζω εναντίον της πατρίδας μου, εναντίον των συμφερόντων της» υποστήριξε προκλητικά.
Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε σαφώς με τα «κοράκια», τα funds και τους servicers δηλαδή που βγάζουν στο σφυρί τους κόπους μιας ζωής ευάλωτων πολιτών. «Δεν έχει λογική αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας "σταματήστε τους πλειστηριασμούς με ΠΝΠ"» είπε. «Δεν γίνεται να ρίχνεις βόμβες στην οικονομία» συνέχισε. «Η οικονομία μας, ενώ πατάει στα πόδια της γερά, δεν έχει τελειώσει με τα προβλήματά της. Το να πεις σταματάω τους πλειστηριασμούς είναι λάθος» υποστήριξε.
Υπενθυμίζεται ότι η άποψη που εξέφρασε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι ούτε πρωτότυπη ούτε καινοφανής για τη ΝΔ. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει επί λέξει σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου: «Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, και ούτε πρέπει να υπάρχει. Είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει, ούτε πρέπει να υπάρχει».

 Και ο Πορτοσάλτε

Ο Άρης Πορτοσάλτε τοποθετήθηκε για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και δήλωσε ότι σε περίπτωση που σταματήσουν, τότε ο ίδιος δεν θα πληρώσει τη δόση του δανείου για το σπίτι του.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα τόνισε ότι «οι πλειστηριασμοί καλώς έγιναν. Για να τελειώνουμε. Το παραμύθι αρχίζει όταν λέμε να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς».
Στη συνέχεια, ανέφερε πως «κι εγώ πρώτη κατοικία έχω, δεν έχω ούτε δεύτερη, ούτε τρίτη. Έχω πρώτη κατοικία για την οποία πληρώνω δόση. Την ώρα που θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, δηλώνω στην Εθνική Τράπεζα από μένα τέλος η δόση μου. Όταν τελειώσουν οι εκλογές και υπάρχει τραπεζικό σύστημα, φαντάζομαι αυτό που κάνω εγώ θα το κάνω κι άλλοι, γιατί δεν είναι ηλίθιοι, εγώ κοιτάω την Εθνική Τράπεζα μάτια προς μάτια και λέω “τέλος”».