ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει νέα επίθεση Κούγια κατά δημοσιογράφων - Ζητεί από τον ΔΣΑ να παρέμβει


Αμετανόητος ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που σημειώνει: 
Το τελευταίο κρούσμα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας, δέχθηκε απρόκλητη και σκαιότατη επίθεση, φραστική και παρ’ ολίγο και σωματική, από τον εν λόγω δικηγόρο κατά την κάλυψη δίκης, που απασχολεί την επικαιρότητα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές.
Πρόσφατα, μάλιστα, απευθυνθήκαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τον Δικηγορικό Σύλλογο να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος.