ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

«Βολές» εναντίον του Κωνσταντίνου Ζούλα


Πολλές οι αντιδράσεις για την αύξηση κατά 79% και 55% στις αμοιβές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ που υπέγραψαν οι Θεόδωρος Σκυλακάκης, και Γιάννης Οικονόμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα νέα «δώρα» της κυβέρνησης στα «γαλάζια παιδιά» που η ίδια έχει διορίσει στη διοίκηση της ΕΡΤ και τα οποία αποτελούν πρόκληση για τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση».
Με προσωπική του ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος εργαζομένων της ΕΡΤ, Γιάννης Δάρρας καταγγέλει τα μέλη της διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας καθώς μέσω σχετικών υπουργικών αποφάσεων, αυξάνεται ο μισθός τους μέχρι και 79% τη στιγμή που έχει απορριφθεί μια αύξηση ύψους 10% για τους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα, τονίζει πως παρά το γεγονός ότι ορίζεται για πρώτη φορά αμοιβή 900 ευρώ για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ, ο ίδιος αρνείται να πάρει τα λεφτά αυτα.
Η ανακοίνωση Δάρρα:
«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΣΙΠΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Την ώρα που ο εργαζόμενος παίρνει, ως βοήθημα, προπληρωμένες κάρτες για αγορά τροφίμων, τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και οι εκλεκτοί τους ανταμείβονται με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς τους.
Την ώρα που αρνήθηκαν έστω και να συζητήσουν την πρόταση της ΕΣΗΕΑ για 10% μισθολογική αύξηση, ως στοιχειώδη κάλυψη του πληθωρισμού, τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και οι εκλεκτοί του και οι εκλεκτοί τους αυξάνουν τον μισθό τους μέχρι και 79%.
Την ώρα που για τον εργαζόμενο ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, για τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και τους εκλεκτούς τους ισχύουν οι μισθοί της αγοράς.
Την ώρα που ο εργαζόμενος διεκδίκησε αξιοπρεπή αύξηση στο μισθό του, δεν βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν το ενιαίο μισθολόγιο. Βρήκαν ωστόσο τρόπο για να πάρουν σημαντικές αυξήσεις τα στελέχη.
Οι νέες ΚΥΑ τις οποίες υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου αυξάνουν τις αποδοχές του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τις αποδοχές των Γενικών Διευθυντών, αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Υποδιευθυντών. Προηγήθηκε η εξουσιοδότηση από το ΔΣ της ΕΡΤ που ζήτησε ο Πρόεδρος και ασκών καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου την οποία και καταψήφισα.
Επίσης ορίζεται για πρώτη φορά αμοιβή 900 ευρώ για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ. Επιμένω στην διατυπωμένη και στο ΔΣ θέση μου, ότι η μοναδική οικονομική σχέση που πρέπει να έχει ο εργαζόμενος με την εταιρεία στην οποία εργάζεται είναι ο μισθός του για την εργασία που παρέχει. Ιδιαίτερα για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, η όποια επιπλέον αμοιβή «νοθεύει» τη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου η οποία πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Για αυτό και δηλώνω ότι αρνούμαι να πάρω αυτά τα χρήματα.
Το ζητούμενο δεν είναι να μην αυξηθούν οι αμοιβές για τις θέσεις ευθύνης, αλλά να υπάρχουν στοιχειώδεις δικαιοσύνη και αναλογικότητα. Η αποδεδειγμένη πλέον αποτυχία του ενιαίου μισθολογίου, δεν διορθώνεται με εξαιρέσεις και διεύρυνση των ανισοτήτων. Η Κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί την κατάρρευση του στην πράξη και να το αποσύρει.
Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μισθολογικές αυξήσεις αντίστοιχες των αναγκών μας και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με θεσμικούς και οικονομικούς όρους.
Η ώρα των ανακοινώσεων έχει παρέλθει, τώρα είναι η ώρα της πράξης. Θα συναντηθούμε στους χώρους εργασίας για ενημέρωση και συντονισμό της αντίδρασης μας.
Συναδελφικά
Γιάννης Δάρρας
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ
».

Η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ

Ανακοίνωση κατά του Κωνσταντίνου Ζούλα, της Ευτυχίας Πενταράκη και του Φώτη Καφαράκη, εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ. Στο κείμενό του το συνδικαλιστικό όργανο ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ, με απόφασή του, έστειλε την δημοσιογράφο στη Συρία χωρίς συνεργείο, με την ίδια να μεταφέρει τις ανταποκρίσεις της μέσω του κινητού της τηλεφώνου. Επιπλέον, η ΕΕΕΡΤ στρέφεται εναντίον και του γενικού διευθυντή ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη, για την αποστολή στην Λευκωσία για την κάλυψη των προεδρικών εκλογών. Η ΕΕΕΡΤ κάνει λόγο για «απευθείας ανάθεση εν κρυπτώ σε ιδιωτική εταιρεία, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες».