ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Με άλμα στα 8,41 μ. «απάντησε» ο Τεντόγλου


Το 'πε και το 'κανε. Μέσα σε λίγες ώρες, ο σπουδαίος άλτης Μίλτος Τεντόγλου πήρε «το αίμα του πίσω», επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει νωρίτερα, πως μπορεί να πηδήσει 8,40 μ. όποτε θέλει. Υπενθυμίζεται ότι ο καλύτερος αθλητής του κόσμου στο μήκος έκανε πρόσφατα άλμα-φωτοβολίδα στο Τορούν της Πολωνίας, αλλά η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου το θεώρησε ως μη γενόμενο, επειδή το μοντέλο παπουτσιών που φορούσε απαγορεύονται σε αγώνες άλματος εις μήκος.
Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης, ο Τεντόγλου έκανε ξανά την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023, με τον Έλληνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη να παίρνει την «εκδίκησή» του στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν της Γαλλίας.
Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπήκε «ζεστός» και εκκίνησε τα άλματα του στα 8,32 μ., ενώ στο δεύτερο «προσγειώθηκε» στα 8,37 μ. Στο τρίτο του άλμα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έκανε 8,34 μ., ενώ η τέταρτη του προσπάθεια ήταν αρκετή για να του χαρίσει την κορυφή, σημειώνοντας 8,41 μ. Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» τις άλλες δύο προσπάθειες του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (8,06μ.) και στην τρίτη τον Αμερικανο Μαρκίς Ντέντι με 7,94μ.
Αυτή η επίδοση του Τεντόγλου είναι η δεύτερη καλύτερη του στον κλειστό, μετά τα 8,55 μ. που είχε σημειώσει πέρυσι στο Βελιγράδι.