ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΠΟΕΣΥ προς ΕΣΡ: Απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογος με σαφείς προτάσεις


Υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις υπέβαλε προς το ΕΣΡ η ΠΟΕΣΥ, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον κώδικα δεοντολογίας προγραμμάτων, επισημαίνοντας την αοριστία των σχετικών διατάξεων οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία της έκφρασης, της άσκησης δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της ενημέρωσης των πολίτων.
Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών στο σχετικό υπόμνημα τονίζει ότι το σχέδιο που προτείνεται, μπορεί να οδηγήσει σε ασφυκτικό έλεγχο τα ΜΜΕ και την Ενημέρωση σε οποιαδήποτε μορφή της.
Για το λόγο αυτό η ΠΟΕΣΥ λαμβάνοντας υπόψη και την βαρύτητα του θέματος προτείνει την απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου και την διεξαγωγή ευρείας συζήτησης και ουσιαστικού διαλόγου του δημοσιογραφικού κόσμου ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οι συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας επί των προτεινόμενων άρθρων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ.