ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Νομικός εκπρόσωπος fund o υιός Ντογιάκου - Επέδωσε κατασχετήριο σε εγγυητή δανείου


Νομικός εκπρόσωπος ενός από τα funds που έχουν αναλάβει χαρτοφυλάκια (απαιτήσεις) στεγαστικών δανείων φέρεται να είναι ο υιός του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, Eυάγγελος Ντογιάκος, σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιστοσελίδας iEidiseis και του Documento. Τα ρεπορτάζ εμπλέκουν τον γιο του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, με εταιρείες που διαχειρίζονται «κόκκινα δάνεια».
Το ρεπορτάζ έρχεται τη στιγμή που ο Άρειος Πάγος τάχθηκε υπέρ των servicers για να διενεργούν πλειστηριασμούς ακόμη και πρώτης κατοικίας και μάλιστα με fast track διαδικασίες. Η ιστοσελίδα Documento κάνει λόγο για έγγραφα που καταγράφουν ότι ο δικηγόρος στο επάγγελμα, Ευάγγελος Ντογιάκος, εκπροσωπεί ένα από τα fund και υπογράφει κατασχετήριο, που επιδόθηκε σε εγγυητή δανείου την περασμένη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, την ημέρα που έγινε η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Αρείου Πάγου και προέκυψε η απόφαση-σοκ κατά των δανειοληπτών.  Ο κ. Ευ. Ντογιάκος όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα του Documento φέρεται να έχει υπογράψει ο ίδιος κατασχετήριο το οποίο επιδόθηκε σε εγγυητή δανείου την περασμένη Πέμπτη.
Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι η σχέση αυτή του υιού του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου με τα funds, είναι ίσως και η εξήγηση στο γιατί, ενώ αρχικά επρόκειτο να ανέβει στην έδρα ο ίδιος ο Ανώτατος Εισαγγελέας, στη συζήτηση, που έγινε στο εν Ολομέλεια Δικαστήριο του Αρείου Πάγου στις 26 Ιανουαρίου, τη θέση του πήρε ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που επίσης τάχθηκε υπέρ των πλειστηριασμών.